Cele mai citite
 


OMS înfiinţează clinici mobile în Siria, pe fondul continuării confruntării armate
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu sprijinul Ministerului sirian al Sănătăţii, intenţionează să înfiinţeze o serie de clinici mobile în Siria destinate să acorde asistenţă locuitorilor din zonele în care spitalele şi punctele medicale au fost distruse în urma violenţelor, relatează joi agenţiile internaţionale de presă.
OMS şi-a asumat înzestrarea cu echipamente, iar partea siriană este responsabilă de personalul medical ce urmează să fie selectat dintre voluntari. Un alt participant la acest proiect va fi Semiluna Roşie siriană.

Primele trei puncte medicale mobile vor deschise la Homs, oraşul care a suferit cel mai mult în timpul confruntării armate între opoziţie şi forţele proguvernamentale, ce durează de mai bine de un an.

Fondul central pentru intervenţii de urgenţă a alocat deja în acest scop un milion de dolari.

OMS îşi derulează iniţiativa pe fondul continuării confruntării armate în Siria, în pofida asigurărilor celor două părţi beligerante privind încetarea focului. Într-o scrisoare trimisă joi Consiliului de Securitate, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon atrage atenţia asupra faptului că guvernul de la Damasc nu şi-a îndeplinit angajamentul în ceea ce priveşte retragerea trupelor din oraşe, conform planului internaţional de reglementare a situaţiei.

Conform planului propus de către emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan, grupul de observatori destinat să monitorizeze situaţia din zona conflictului va fi compus din aproximativ 300 de monitori militari.

Potrivit Rezoluţiei 2042 adoptată sâmbăta trecută de Consiliul de Securitate, secretarul general al ONU urmează să prezinte forului amintit formatul complet al misiunii de observare. Numai în cazul în care armistiţiul va fi respectat în Siria va fi adoptată o nouă rezoluţie ce va autoriza desfăşurarea unei noi misiuni de observare civile din 250 de observatori.

Marţi, în timpul convorbirilor purtate cu autorităţile europene la Bruxelles, Ban Ki-moon a confirmat că observatorii vor avea nevoie de elicoptere şi avioane pentru deplasarea pe teritoriul sirian, admiţând că o 'misiune din 250 de monitori neînarmaţi pentru monitorizarea situaţiei într-o ţară atât de întinsă ca Siria nu este suficient'.

Damascul se opune dotării cu elicoptere a misiunii de observare şi eventualei creşteri a numărului de observatori.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
VIRUSUL ZIKA Reuniune de urgenţă a OMS pentru a determina dacă epidemia este o urgenţă de sănătate publică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi reuneşte luni Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, relatează AFP.
UPDATE VIRUSUL ZIKA OMS declară ''urgenţă globală de sănătate publică'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie ''o urgenţă globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia...
VIRUSUL ZIKA: OMS a convocat un comitet de urgenţă pentru analizarea situaţiei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca un comitet de urgenţă la 1 februarie pentru a stabili măsurile ce vor fi luate la nivel internaţional ca urmare a răspândirii virusului Zika, considerat drept cauză responsabilă de leziuni ale creierului la bebeluşi născuţi în Brazilia, a anunţat joi...
Principalele evenimente externe ale zilei de 1 februarie - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reunit Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial. Reuniunea a survenit în contextul în care OMS a avertizat în urmă cu...
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...