Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale
sâmbătă, 10 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La 10 octombrie se aniversează Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale.
Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale a fost stabilită în anul 1992, de Federaţia Mondială pentru Sănătate Mentală (WFMH) şi reprezintă singura campanie mondială de conştientizare şi educaţie publică pentru înţelegerea cât mai bună a bolilor mentale şi a tulburărilor de comportament.

Tema propusă pentru acest an de federaţie este 'Asistenţa primară în sănătatea mintală: aplicarea tratamentelor şi promovarea sănătăţii mintale'.

Prin tema promovată anul trecut 'Sănătatea mintală o prioritate la nivel global: extinderea serviciilor pentru a ajuta persoanele cu probleme', Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Mondială a Medicilor de Familie (WONCA) au realizat un pas major pentru încurajarea efortului global de a integra sănătate mintală în asistenţa primară.

Cu acest prilej au loc seminare, conferinţe, prin care se urmăreşte accesul la informaţii privind semnele tipice ale depresiei, tratamentul şi rolul pe care îl joacă familia şi prietenii în depăşirea momentelor dificile.

Deoarece, în ultimii ani, s-au înregistrat, în rândul tinerilor, forme serioase ale depresiei care merg până la suicid, se urmăreşte cooptarea tinerilor în desfăşurarea de campanii de informare, educare şi comunicare privind diferitele probleme de sănătate publică în concordanţă cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În 1994, la sugestia secretarului general, Eugen Brody, a fost stabilită pentru prima dată o temă dedicată problemelor ce privesc sănătatea mentală - 'Îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru asigurarea sănătăţii mintale la nivel mondial'.

În rapoartele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se subliniază creşterea numărului persoanelor cu probleme de sănătate mentală, datorită în special stresului cotidian şi activităţii depuse la locul de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii.
OMS lansează o campanie în favoarea securităţii alimentare Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat marţi o campanie de promovare a securităţii alimentare, în contextul în care milioane de oameni mor de foame sau din cauza produselor falsificate şi obezitatea câştigă pe zi ce trece tot mai mult teren, transmite AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva malariei Ziua mondială de luptă împotriva malariei, marcată anual la 25 aprilie, a fost adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007. Această zi îşi propune ca prin acţiunile organizate cu acest prilej să conştientizeze populaţia asupra pericolului pe care îl reprezintă...
Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale este marcată în 10 octombrie. Stabilită, în 1992, de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (FMSM), ea reprezintă singura campanie mondială de conştientizare şi educare - o oportunitate de a comunica cu publicul larg despre problemele de sănătate mintală.
Ziua mondială pentru igiena mâinilor Ziua mondială pentru igiena mâinilor este marcată în fiecare an, la 5 mai. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încurajează instituţiile şi organizaţiile din domeniul sănătăţii să se alăture acestei iniţiative, care reprezintă o oportunitate pentru conştientizarea importanţei igienei mâinilor pentru...