Cele mai citite
 


Primul congres în domeniul tehnicii conservării danturii, la UMF Târgu Mureş
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de studenţi şi profesori universitari participă, începând de joi, timp de trei zile, la prima ediţie a 'Congresului de Endodonţie' (tehnica conservării danturii), la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
Congresul este organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureş împreună cu Centrul de Cercetare în Medicină de Înaltă Performanţă şi Asociaţia Medicilor Dentişti AMEDEO-filiala Mureş.
Decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureş, prof.univ.dr. Mircea Suciu, a precizat joi că la eveniment sunt înscrişi aproape 200 de studenţi cursanţi şi lectori, dar şi profesori renumiţi de la Universităţile din Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Potrivit programului, prima zi a fost dedicată practicii care abordează 'Avantajele preparării rotative a canalelor radiculare', precum şi alte teme precum 'Albirea dinţilor - metodă conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare', 'Prevenţia infecţiilor nozocomiale' şi 'Saliva - implicare în patologia carioasă şi parodontală'.
Vineri şi sâmbătă, printre subiectele abordate se regăsesc 'Alegerea compozitului potrivit - decizie sau noroc?', 'Managementul traumatismelor dentare', 'Urgenţe în endodonţie', 'Viziunea actuală asupra tratamentului antiseptic de canal', 'Tratamentul anomaliilor cranio-maxilo-faciale' şi 'Tratamentul leziunilor articulaţiei temporo-mandibulare'.
AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Peste 600 de participanţi la 'Marisiensis', cel mai mare congres studenţesc ştiinţific din România Peste 600 de studenţi la medicină, farmacie şi medicină dentară din ţară şi străinătate participă, începând de miercuri, timp de cinci zile, la cel mai mare eveniment studenţesc ştiinţific din România, Congresul Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri medici şi Farmacişti "Marisiensis"...
Mureş: Congresul internaţional pentru studenţi, tineri medici şi farmacişti, Marisiensis 2013, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Liga Studenţilor Târgu Mureş găzduiesc, începând de miercuri până duminică, ediţia a XVII-a a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti 'Marisiensis 2013', eveniment-concurs, care are rolul...
Mureş: Lectori din cinci centre universitare, la ediţia a III-a a conferinţei ştiinţifice 'Zilele OSMDentistului' Numeroşi lectori în domeniul stomatologiei din Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Târgu Mureş şi Chişinău participă, de vineri până duminică, la a treia ediţie a conferinţei ştiinţifice 'Zilele OSMDentistului', organizată la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din...
Mureş: Congres de medicină şi farmacie cu ocazia a 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Iordania Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Universitatea din Amman şi Prinţesa Muna al-Hussein organizează la Târgu Mureş, în luna mai, a VI-a ediţie a Congresului Româno-Iordanian, ocazie cu care se va aniversa şi împlinirea a 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Iordania.
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.