Cele mai citite
 


Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de epidemiologii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Trei sferturi dintre bolnavii de rubeolă sunt liceeni. Cele mai multe cazuri - o sută - s-au înregistrat la Colegiul Economic din municipiu.
Epidemiologii au identificat 16 focare ale epidemiei de rubeolă din municipiul Sibiu, fiind afectate toate liceele din oraş.
Numărul crescut de cazuri înregistrate în evidenţele epidemiologice în ultima perioadă se datorează mai multor factori, printre care creşterea numărului de cazuri la nivel european, circulaţia persoanelor (între localităţi, regiuni şi ţări), numărul mare de cazuri diagnosticate în judeţele/regiunile limitrofe (începând din ultimul trimestru al anului trecut), dar şi neacceptarea/neprezentarea la vaccinare.
Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii reiese că, la nivel naţional, există regiuni în care evoluează, încă din trimestrul IV al anului trecut, un val epidemic de rubeolă. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Creştere alarmantă a numărului cazurilor de rubeolă Cazurile de rubeolă au crescut de cinci ori în primele două luni ale acestui an, faţă de întreg anul 2011, ajungându-se până în prezent la 127 de bolnavi doar în 2012, faţă de 25 cât au fost înregistraţi anul trecut, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului...
Sibiu: Şapte focare cu 79 de liceeni bolnavi de rubeolă Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că alţi 19 liceeni de la Colegiul Tehnic "Independenţa" s-au îmbolnăvit de rubeolă, acesta fiind cel de al şaptelea focar, numărul total al liceenilor depistaţi cu această boală ajungând...
DSP Sibiu: Record de liceeni cu rubeolă - de 28 de ori mai mulţi bolnavi în 2012, faţă de anul trecut Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 702 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de 28 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de epidemiologii...
Bacău: Nouă adolescenţi s-au îmbolnăvit de rubeolă Un număr de nouă cazuri noi de îmbolnăviri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, cei contaminaţi fiind adolescenţi cu vârsta între 15 şi 19 ani.
Harghita: Peste 40 de cazuri de rubeolă, în ultimele luni; trei gravide diagnosticate cu boala au suferit avort terapeutic Un număr de 47 de cazuri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în ultimele cinci luni, iar trei femei gravide au suferit, din cauza acestei boli, avorturi terapeutice.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.