Cele mai citite
 


Spania: Ministrul sănătăţii anunţă măsurile de coplată farmaceutică
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii vor plăti 10% din preţul medicamentelor - între 8 şi 18 euro pe lună -, pacienţii activi pe piaţa muncii care au venituri de peste 22.000 de euro pe an vor cumpăra medicamente compensate în proporţie de 50%, iar şomerii fără venituri vor cumpăra pentru prima oară în istorie medicamente gratis, potrivit anunţului făcut de ministrul spaniol al sănătăţii, Ana Mato.
Spaniolii cu venituri anuale sub 22.000 de euro vor plăti în continuare 40% din preţul medicamentelor, iar cei care au venituri de peste 100.000 de euro pe an vor plăti 60% din preţul medicamentelor, până la suma maximă de 60 de euro pe lună.

Ministrul spaniol al sănătăţii a arătat că aceste măsuri vor contribui la reducerile de 7 miliarde de euro ce trebuie făcute în cadrul cheltuielilor din sectorul sanitar. Măsurile vor fi aprobate la şedinţa de guvern de vineri, urmând să intre în vigoare în două luni. Ana Mato a insistat asupra faptului că aceste măsuri garantează faptul că nu va exista coplata serviciilor sanitare.

Pe de altă parte, principala formaţiune de opoziţie - PSOE (socialişti) - susţine că această "coplată pentru reţetă" nu va aduce economii mai mari de un miliard de euro, apreciind că este o decizie greşită, drept pentru care i-a cerut ministrului Ana Mato să se prezinte în faţa legislativului pentru explicaţii.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coplata farmaceutică va fi aplicată în Spania înainte de 30 iunie Coplata farmaceutică, stabilită prin decretul de lege adoptat de guvernul de la Madrid, constituie o măsură ce va fi aplicată de executivele regionale ale comunităţilor autonome spaniole înainte de 30 iunie 2012, potrivit prevederilor publicaţie marţi în Monitorul oficial.
În Spania, autorităţile din sănătate vor ca pensionarii să plătească 10% din preţul medicamentelor Ministerul spaniol al Sănătăţii pregăteşte măsuri potrivit cărora pensionarii ar urma să plătească 10% din preţul medicamentelor, cu excepţia celor care sunt bolnavi cronici. Potrivit unor surse din partidul de la guvernare, Partidul Popular, autorităţile spaniole mai au de gând să impună plata a 50%...
Spania: Intră în vigoare coplata farmaceutică în spitale, neaplicată însă de niciun executiv regional Măsura coplăţii farmaceutice în spitale pentru pacienţii neinternaţi, dar care suferă de boli grave sau cronice intră în vigoare marţi, 1 octombrie, însă aceasta nu va fi aplicată de niciunul dintre guvernele regionale ale celor 17 comunităţi autonome spaniole, care au competenţe extinse în sănătate...
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Preţul medicamentelor va fi stabilit prin hotărâre de Guvern Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, că politica de preţuri la medicamentele din România nu va mai fi stabilită prin ordin al ministrului ci prin hotărâre de Guvern.
Voiculescu: Dragnea fie minte cu privire la preţul medicamentelor, fie nu pricepe Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, "fie minte, fie nu pricepe" cu privire la declaraţiile făcute luni, de la tribuna Parlamentului, cu privire la amânarea de către Guvern a unei măsuri care ar micşora preţul medicamentelor.
Ţara Bascilor:Gguvernul regional va aplica măsuri de coplată la medicamente, de la 1 iulie Guvernul regional basc a anunţat marţi că, începând de la 1 iulie, va aplica măsuri de coplată farmaceutică, respectând astfel decizia Curţii Constituţionale, care a suspendat decretul emis de autorităţile locale, cu care acestea urmăreau evitarea acestor măsuri decise şi impuse de guvernul central.