Cele mai citite
 


Suceava: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă şi rubeolă
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Suceava s-au înregistrat, în ultimele două luni, 86 de cazuri de rujeolă, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Primul caz a fost înregistrat pe 17 februarie. Este vorba despre pacienţi cu vârsta cuprinsă între trei luni şi 37 de ani, 46 dintre aceştia fiind de sex masculin.
Din totalul bolnavilor 74 au fost internaţi la nivelul secţiilor de boli infecţioase, la 55 dintre aceştia constatându-se că nu erau imunizaţi impotriva bolii (64%). Doar 11 cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în colectivităţi şcolare, restul fiind sporadice şi înregistrate la persoane care nu frecventează astfel de colectivităţi (vârstă antepreşcolară sau adulţi). Din totalul cazuri înregistrate cu rujeolă 52 au fost confirmate în laborator, şase cazuri confirmate epidemiologic, iar restul sunt probe în lucru. Costul testelor suportate de DSP Suceava în aceste cazuri se ridică, până în prezent, la peste 5.900 de lei.
Totodată, Popescu a informat că, din 17 ianuarie şi până în prezent, s-au înregistrat 529 de cazuri de rubeolă în 46 de colectivităţi şcolare din judeţ. Din totalul cazurilor de rubeolă s-a constatat că 495 de persoane nu erau imunizate impotriva bolii (93,5%).
Creşterea numărului cazurilor de rubeolă s-a produs progresiv de la patru cazuri în ianuarie, 43 în februarie şi 335 în martie.
Pacienţii au vârsta cuprinsă între trei luni şi 27 de ani, iar din totalul de 529 de cazuri, 302 sunt persoane de sex masculin. Distribuţia pe teritorii se prezintă astfel: Fălticeni - 362 de cazuri, Suceava - 73 de cazuri, Rădăuţi - 20 cazuri, Câmpulung Moldovenesc - 46 cazuri, Vatra Dornei - 26 cazuri, Gura Humorului - 2 cazuri. Au fost confirmate în laborator 78 de cazuri de îmbolnăvire, restul fiind diagnosticate clinic şi epidemiologic. Costul testelor suportate de DSP Suceava în cazul îmbolnăvirilor cu rubeolă sunt, până în prezent, de peste 10.000 de lei.
Popescu a precizat, de asemenea, că în urma mobilizării medicilor de familie în supracampania de recuperare a copiilor restanţieri la vaccinarea antirujeolică şi antirubeolică dintre cei 538 copii catagrafiaţi au fost vaccinaţi în primul trimestru al acestui an 500 de copii.AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 60% din copii vaccinaţi împotriva rujeolei În cadrul campaniei de vaccinare antirujeolă, rubeolă şi oreion, iniţiată în judeţ la mijlocul lunii ianuarie 2013, au fost vaccinaţi până în prezent 60% din elevii de clasa I, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ, la un bărbat de 55 ani În judeţul Suceava s-a înregistrat primul caz de gripă porcină din acest an, la un bărbat în vârstă de 55 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Suceava: 1766 cazuri noi de diabet în judeţ, din care 18 la copii În judeţul Suceava s-au înregistrat în cursul anului trecut 1.766 cazuri nou depistate de diabet, dintre care 18 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, a declarat presei, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Începe imunizarea elevilor de clasa I împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului Elevii din clasa I vor fi imunizaţi, în perioada 14-25 ianuarie, prin administrarea celei de-a doua doze de vaccin combinat împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava:Dispensarul din Izvoarele Sucevei nu are frigider pentru păstrarea dozelor de vaccin Dr. Călin Jean Fudulache, medicul de familie care avea în atribuţii şi vaccinarea antirujeolică în Izvoarele Sucevei, a fost amendat de inspectorii sanitari cu 5.000 de lei, după ce s-au constatat grave nereguli în ceea ce priveşte procedurile de vaccinare şi păstrare a dozelor, a declarat pentru AGERPRES...