Cele mai citite
 


Aproximativ 1.000 de pensionari au venit la Tribunalul Bucureşti pentru a depune acţiuni pentru recuperarea CAS
sâmbătă, 21 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 1.000 de pensionari s-au prezentat, vineri dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti, pentru a depune acţiuni în vederea restituirii contribuţiei de 5,5% la asigurările de sănătate încasate în baza Ordonanţei de Urgenţă 107/2010.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat, pentru AGERPRES, că o parte dintre cei aproximativ 1.000 de pensionari au plecat pentru că nu aveau actele necesare pentru a depune acţiunea, nu înainte de a li se explica ce documente trebuie să prezinte pentru deschiderea procesului.
Ea a menţionat că cei rămaşi la Tribunal, care au documentaţia completă, au fost conduşi în sălile de judecată libere unde stau de vorbă cu grefierii şi le sunt înregistrate acţiunile.
''Situaţia este sub control'', a precizat Laura Andrei.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti a menţionat că din estimările şi afirmaţiile oficialilor Casei de Pensii instanţa ar urma să primească în jur de 250.000 de dosare.
În privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii, Curtea Constituţională s-a pronunţat, în data de 13 martie, prin două decizii.
CCR a constatat că 'dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.'
În conformitate cu art. 147 alin. (4) din Constituţia României, deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României, iar, de la data publicării, sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Potrivit CCR, deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, iar cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de asigurări de sănătate pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale. AGERPRES/(AS - Mădălina Cochinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Colegiul Farmaciştilor a dat în judecată CAS pentru o datorie de 800.000 lei din 2010 Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, Iustina Vas, a declarat vineri că a depus o plângere la instanţa de judecată împotriva Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, pentru neplata datoriilor în valoare totală de 800.000 lei, către farmaciile care au eliberat medicamente compensate pentru pensionarii...
Preşedintele CAS Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea avea un buget mai mare anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va primi în acest an un buget mai mare decât cel de anul trecut din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), dacă nu va fi diminuat numărul de paturi din unitate, unul din indicatorii pe baza căruia se vor aloca sumele în acest an unităţilor spitaliceşti...
Olt: Aproape 200 de pensionari au cerut în instanţă restituirea sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate Peste 190 de pensionari au depus la Tribunalul Olt cereri în vederea recuperării sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi peste 250 de pensionari au cerut Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt să le returneze contribuţia la CAS.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.
Vâlcea: Prejudiciu de peste 40.000 lei, descoperit de CAS Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a identificat suma de 40.565 de lei decontantă de medicii de familie în cazul a 260 de pensionari, sumă pentru care nu existau documente justificative, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Casei, Rodica Mărginean.