Cele mai citite
 


Proiect de lege privind gratuitatea protezelor pentru femeile cu cancer de sân
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Cancer (SRC) Cluj şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu au pregătit un proiect de lege prin care femeile cu cancer cărora le-au fost extirpaţi sânii din cauza bolii să poată beneficia gratuit de proteze.
Preşedintele SRC Cluj, Anca Labuneţ, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la nivel naţional e vorba de aproximativ 60.000 de femei şi că cea mai ieftină proteză pentru sâni costă 300 de lei, bani care să fie suportaţi de casele de asigurări de sănătate. Anca Labuneţ a mai spus că la fel se practică şi în alte ţări europene, precizând că protezele pentru sâni trebuie să fie schimbate anual.

Pentru legiferarea gratuităţii protezelor de sân, SRC Cluj a adunat şi peste 45.000 de semnături.
Deputatul PD-L Mircia Giurgiu a declarat că proiectul legislativ se numeşte 'Demnitate şi respect', adăugând că el va fi depus în Parlament săptămâna viitoare şi că va fi semnat de parlamentari din toate grupurile politice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect de lege pentru marcarea produselor alimentare Deputatul PDL Mircia Giurgiu a pregătit un proiect legislativ privind marcarea mai clară a conţinutului produselor alimentare, în sensul că pe etichetele alimentelor ar trebui să fie trecute mai puţine informaţii, într-un mod mai inteligibil şi care să iasă mai bine în evidenţă.
Cluj: Proiect de lege împotriva comercializării plantelor cu efect halucinogen Deputatul PDL Mircea Giurgiu propune adoptarea unui proiect de lege privind interzicerea tuturor plantelor şi substanţelor cu efect halucinogen.
Cluj: Proiect de lege pentru pauza de masă a elevilor şi studenţilor Cluj-Napoca, 20 ian /Agerpres/ - Preşedintele Federaţiei Române de?Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiţă, şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu propun un proiect legislativ prin care să fie instituită obligativitatea...
Deputatul Carmen Hărău (PNL): PNL va depune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Partidul Naţional Liberal (PNL) va depune la Parlament, în săptămâna care urmează, un proiect de lege care face referire la prevenţia în sănătate, actul normativ urmând să stabilească norme precise privind controlul medical periodic, activităţile de screening şi alocarea fondurilor necesare pentru acest...
Deputatul Petru Movilă vrea proteze pentru femeile operate de cancer Deputatul PD-L Petru Movilă a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a iniţiat un proiect de modificare a Legii 95 privind reforma în Sănătate prin care propune ca bugetele caselor judeţene de sănătate să suporte cheltuielile pentru proteza de sân în cazul femeilor care au suferit masectomie...
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.