Cele mai citite
 


Avocatul Poporului menţine verificările privind neproducerea unor vaccinuri până la rezolvarea situaţiei
sâmbătă, 21 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Avocatul Poporului va continua verificările în cazul neproducerii unor vaccinuri la Institutul Cantacuzino până când situaţia se va rezolva.
"Vom menţine pretenţiile - între ghilimele pretenţiile noastre - vom menţine verificările pe care le facem până în momentul în care vom vedea că lucrurile au intrat în normal şi mie mi se pare că intrarea în normal este când vor începe să fie produse vaccinurile", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu.
Potrivit acestuia, în prezent, Avocatul Poporului continuă ancheta privind neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino.
Iancu a menţionat că miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a propus o serie de măsuri în vederea rezolvării situaţiei, una dintre ele fiind transferul producţiei la Iaşi.
Gheorghe Iancu a afirmat că absenţa acestor vaccinuri de pe piaţă e o încălcare a dreptului fundamental al cetăţeanului la sănătate.
"Problema mea este de ce trebuie să importăm, pentru că sunt câteva voci minore de altfel care vorbesc despre importuri. De ce trebuie să importăm cu preţuri de trei ori mai mari şi să nu utilizăm această structură strategică pentru a produce noi aici", a adăugat Avocatul Poporului.
Avocatul Poporului va finaliza ancheta de la Cantacuzino în aproximativ trei săptămâni şi va întocmi un raport pe care-l va prezenta Parlamentului. ''Îl vom sesiza pe primul-ministru pentru a lua măsurile necesare. Noi nu constatăm decât încălcarea dreptului la sănătate", declara recent Gheorghe Iancu. AGERPRES/(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avocatul Poporului: Ancheta de la Institutul Cantacuzino finalizată în trei săptămâni Avocatul Poporului va finaliza în aproximativ trei săptămâni ancheta de la Institutul Cantacuzino, raportul final urmând a fi trimis la Parlament, iar ulterior primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu, pentru a lua măsurile care se impun în acest caz.
Ministerul Sănătăţii: Institutul Cantacuzino Iaşi a fost închis încă din 2010 Institutul Cantacuzino Iaşi a fost închis încă din anul 2010, din cauza tehnologiilor de fabricaţie învechite, precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Raed Arafat: Reorganizarea Institutului 'Cantacuzino' presupune păstrarea producţiei de vaccinuri în proprietatea statului Reorganizarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino", aprobată marţi în şedinţa de guvern, presupune păstrarea producţiei de vaccinuri în proprietatea statului, a menţionat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Arafat: Reorganizarea Institutului Cantacuzino presupune păstrarea producţiei de vaccinuri în proprietatea statului Reorganizarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, aprobată marţi în şedinţa de guvern, presupune păstrarea producţiei de vaccinuri în proprietatea statului, a menţionat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
MS a solicitat Curţii de Conturi o anchetă la Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă, o solicitare oficială către Curtea de Conturi, pentru a începe o anchetă în scopul verificării modului în care au fost folosiţi banii publici, primiţi de către Institutul Cantacuzino prin HG 320/ 2013 şi să stabilească valoarea prejudiciului.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...