Cele mai citite
 


Braşov: Preşedintele CJ susţine că Materinitatea este în pericol de a se închide din lipsa fondurilor
sâmbătă, 21 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Maternitatea din Braşov s-ar putea închide luna viitoare din lipsa fondurilor.
"Există riscul efectiv să închidem Maternitatea, iar spitalul să devină o casă de naşteri din cauza lipsei fondurilor. Unitatea spitalicească a primit cu 15% mai puţine fonduri decât anul trecut. Luna viitoare se vor termina banii, iar femeile vor fi obligate să meragă la spitalele private unde costurile sunt cuprinse între 2.000 şi 6.000 de lei pentru o naştere. Pericolul este că urmează şi alte spitale din Braşov care şi-au epuizat fondurile. Părerea mea este că, dacă nu se întâmplă ceva şi repede, iar ceea ce se poate întâmpla este ca timpul să treacă mai repede până la alegeri, pentru că această guvernare nu doreşte să rezolve aceste probleme. Speranţa este ca moţiunea de cenzură să treacă pentru că altfel, sistemul de sănătate va fi în blocaj, şi nu numai la Braşov", a subliniat preşedintele CJ.
Managerul Maternităţii Braşov, dr.Gheorghe Preda, a refuzat să facă declaraţii, iar purtătorul de cuvânt dr. Ionel Moldovan nu a putut fi contactat.
În replică la declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, dr. Wusinczky Ellemer, a declarat pentru AGERPRES că nu se pune problema închiderii Maternităţii.
"Sunt declaraţii date în anumite momente decisive în viaţa comunităţii având în vedere că este an electoral. Spitalul va funcţiona în continuare urmând ca în luna iunie să se facă alte alocări de fonduri. Consider că este vorba despre o întârziere de comunicare şi nimic altceva", a spus directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Nu este singura dată când preşedintele Consiliului Judeţean declară că Maternitatea se închide. Şi anul trecut preciza că din cauză că firmele care asigură oxigenul la unitatea medicală se retrag pentru că nu au primit fondurile contractate, iar spitalul se va închide, lucru care nu s-a întâmplat. Maternitatea este un spital zonal unde ajung paciente şi din judeţele Covasna şi Harghita.AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Braşov: La Spitalul Clinic de Copii se operează pe mese din anul 1972 Spitalul Clinic Judeţean de Copii din Braşov care deserveşte judeţele Braşov, Covasna şi Harghita, dar şi copii din alte judeţe ale ţării, are nevoie urgentă de aparatură nouă, performantă, având în vedere că o mare parte din dotarea spitalului depăşeşte 30 de ani de când este folosită, a declarat joi...
Braşov: Spitalul orăşenesc din Rupea, în imposibilitate de a funcţiona din cauza lipsei căldurii Spitalul orăşenesc Rupea a rămas în urmă cu 10 zile fără căldură după ce Distrigaz a oprit furnizarea gazului metan din cauza unei datorii acumulate de 215.948 de lei, concretizate în facturi neplătite din luna septembrie 2011, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prefectul Mihai Mohaci.
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.