Cele mai citite
 


Patriarhul Daniel: Hristos Domnul revarsă Harul Său asupra bisericii
sâmbătă, 21 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hristos Domnul revarsă Harul Său tămăduitor asupra Bisericii Sale, a afirmat, vineri, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, oficiate la sărbătorirea Izvorului Tămăduirii.
Întâistătătorul BOR a sfinţit apa din cele 12 butoaie provenind din izvorul de mare adâncime din grădina Catedralei Patriarhale. Apoi i-a stropit cu apa sfinţită pe cei câteva sute de credincioşi prezenţi la ceremonie.
Apreciind că în Săptămâna Luminată "Lumina aceasta se răspândeşte în Lume, în sufletele oamenilor, în case şi pe străzi, unde creştinii se salută cu "Hristos a Înviat!' şi li se răspunde ''Adevărat a Înviat!'', Patriarhul a arătat că sărbătorirea Izvorului Tămăduirii în Săptămâna Luminată reprezintă o mare bucurie pentru credincioşii creştini.
"Ea ne arată că Hristos Domnul, cel care a Înviat din morţi, nu a Înviat pentru Sine, ci pentru a dărui Lumii viaţă veşnică, iar el revarsă Harul asupra Bisericii Sale", a spus Patriarhul.
Înaltul ierarh ortodox a evocat istoria sărbătorii Izvorului Tămăduirii şi a spus că acesta se referă la Iisus Hristos şi la Maica Domnului, care pentru că e nedespărţită de Fiul devine şi ea izvor de vindecări.
De asemenea, Patriarhul a evidenţiat faptul că harul vindecării este dăruit de Hristos şi Bisericii Sale prin harul său tămăduitor.
Patriarhul Daniel a reamintit că în anul 2012 - Anul Omagial al Sfântului Maslu şi al Îngrijirii Bolnavilor, slujitorii bisericii şi credincioşii simt tot mai mult nevoia de a cere ajutorul lui Hristos.
Prea Fericitul Părinte a amintit că, vineri, la Palatul Patriarhal, a organizat împreună cu Compania de medicamente ''Antibiotice'' Iaşi, "singura care a mai rămas românească", o conferinţă în care medici şi preoţi să-şi dea mâna pentru ca, împreună, Biserica şi ştiinţa să prevină bolile, să le vindece, tămăduind nu doar Trupul, ci şi Sufletul.
În finalul cuvântului său de învăţătură rostit din pridvorul reşedinţei Patriarhale, Patriarhul Daniel a cerut ajutorul bunului Dumnezeu pentru a oferi credincioşilor sănătate, alinare trupească, sufletească, vindecarea de boală pentru cei care suferă şi iubire, multă milostenie ca să-i ajute şi pe cei neajutoraţi.
Creştinii sărbătoresc vineri Izvorul Tămăduirii, sărbătoare din Săptămâna Luminată care ne arată poziţia şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii.
Din punct de vedere istoric, Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului, Sfânta Fecioară Maria ne aminteşte o minune. Împăratul Leon cel Mare, înainte de urcarea pe tron, mergând printr-o pădure, a întâlnit un orb rănit care îşi căuta drumul. Leon l-a luat de mână ca să-l conducă, dar, la cererea orbului de a-i da apă, a plecat să caute. Negăsind, a auzit un glas care i-a indicat locul unde va găsi apă pentru a potoli setea orbului şi pentru a-i unge ochii lipsiţi de vedere.
Urmând cele auzite, Leon a găsit izvorul, care s-a dovedit a fi tămăduitor. Orbul şi-a astâmpărat nu numai setea, dar şi-a recăpătat şi vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică, iar cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului, prin mila şi lucrarea Maicii Domnului, care i s-a descoperit.
Izvorul menţionat este o preînchipuire care ne arată Izvorul cel viu al mântuirii noastre: pe Maica Domnului. Dincolo de aspectele dogmatice ale lucrării Maicii Domnului în istoria mântuirii neamului omenesc, Izvorul Tămăduirii ne arată puterea sa harică de a înfăptui minuni cu ajutorul lui Dumnezeu, faptul că ea este Maica noastră, a celor care ne încredinţăm ei pentru a-i cere ajutorul, că este Rugătoarea şi Mijlocitoarea noastră înaintea lui Hristos, după cum o numeşte Biserica. AGERPRES/(AS, A - Daniel Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...
Profitul Antibiotice Iaşi a scăzut în 2015 cu 12,71%, la 27,18 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în 2015, un profit net de 27,18 milioane de lei, cu 12,71% mai mic faţă de cel consemnat în anul anterior, conform informaţiilor financiare ale companiei remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
Iaşi: Doi bărbaţi, găsiţi morţi pe stradă Două persoane au fost găsite, joi după-amiază, în stradă, la câteva ore după ce au decedat, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Nicolai Pralea.
Profitul net al companiei Antibiotice Iaşi a scăzut la 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015 Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015, în scădere faţă de nivelul de 18,29 milioane lei din perioada similară a anului trecut, dar peste nivelul prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli prevăzut pentru acest an - de...
Profit net de 7,1 milioane de lei la Antibiotoce Iaşi în T1, cu 18% peste cel din T1 2015 Antibiotice Iaşi a obţinut, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 7,1 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 39% peste cel bugetat, reiese dintr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Judeţul Iaşi - pe primul loc în privinţa numărului victimelor înregistrate în accidente rutiere la trecerile de cale ferată Trei persoane aflate într-un autoturism şi-au pierdut viaţa în urma unui accident feroviar care a avut loc, miercuri, în jurul orei 9,15, în apropiere de fabrica de medicamente Antibiotice SA, la trecerea căii ferate spre localitatea Uricani, a declarat pentru AGERPRES, lt. Silvia Spiridon, purtătorul...