Cele mai citite
 


Vietnamezii măcinaţi de o boală necunoscută: cel puţin 17 de morţi
sâmbătă, 21 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 17 persoane au murit până în prezent în Vietnam în urma unei afecţiuni despre care se presupune că ar fi provocată de un virus necunoscut, alte aproximativ 100 fiind spitalizate, dintre care zece în stare critică, relatează ephee.ee.
Potrivit autorităţilor vietnameze, cei mai afectaţi sunt copiii şi persoanele tinere.

Primele simptome ale bolii sunt febra, pierderea poftei de mâncare şi o erupţie cutanată pe mâini şi picioare.

În cazul depistării precoce, boala este tratabilă, însă în cazul întârzierii prezentării la medic apar complicaţii în activitatea ficatului, iar apoi la nivelul celorlalte organe vitale.

În acest context, autorităţile vietnameze au cerut ajutor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), solicitând trimiterea unui grup de experţi pentru examinarea bolnavilor în vederea identificării virusului şi stabilirii unui tratament adecvat.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Simptome, transmitere, diagnostic, prevenţie (OMS) Infecţia cu virusul Zika este transmisă de ţânţari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febra moderată, o erupţie cutanată şi conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două şi şapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific...
OMS: Ebola a făcut 120 de morţi în rândul personalului medical Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, în timp ce în cele trei ţări cele mai afectate de acest virus mortal - Liberia, Guineea şi Sierra Leone - nu există decât unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Shanghai: Autorităţile susţin că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu Autorităţile chineze au anunţat luni că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu care reprezintă o sursă de apă de băut pentru locuitorii din Shanghai, unde două persoane au murit în urma primelor infecţii la oameni cu o nouă tulpină de gripă aviară, H7N9...
OMS: Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola (nou bilanţ) Peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola, a anunţat luni seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează marţi DPA.
Ebola: Japonia a evacuat 24 de experţi din Africa de Vest Japonia a decis să evacueze 24 de experţi care lucrează în prezent în Guineea, Liberia şi Sierra Leone din cauza febrei hemoragice Ebola care afectează Africa de Vest şi a făcut peste 1.000 de morţi, potrivit OMS, relatează AFP.
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.