Cele mai citite
 


Ucraina: Iulia Timoşenko transferată la un spital din Harkov
duminică, 22 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că fostul prim-ministru Iulia Timoşenko a fost transferată la Spitalul Clinic Central din Harkov, oraşul unde ispăşeşte o condamnare la 7 ani de închisoare, pentru a primi îngrijirile medicale recomandate, informează Interfax-Ukraina.
Medicii germani care au examinat-o luna trecută au stabilit că dna Timoşenko suferă de dureri puternice de spate şi are nevoie urgentă de tratament într-o clinică specializată.

La începutul lunii aprilie, autorităţile ucrainene au anunţat că vor permite ca fostul prim-ministru să iasă din detenţie pentru a fi tratată la un spital local din Harkov, după ce anterior un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că Berlinul negociază cu Kievul pentru ca Iulia Timoşenko să poată fi îngrijită în Germania.

Doi medici germani s-au deplasat săptămâna trecută la Spitalul din Harkov, pentru a verifica dacă fostul premier poate fi îngrijită în această instituţie. Vineri seara, după ce medicii germani şi-au făcut cunoscute concluziile lor, Iulia Timoşenko a fost de acord să înceapă tratamentul la Spitalul Central din Harkov, după ce a refuzat în repetate rânduri tratamentul în penitenciar.

Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru "abuz de putere", fiind găsită vinovată că în 2009, pe când era premier, a semnat acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina. Uniunea Europeană şi SUA au denunţat condamnarea fostului prim-ministru ucrainean, considerând-o motivată politic.

Un nou proces împotriva fostului premier a început în urmă cu două zile, tot la Harkov, Iulia Timoşenko fiind inculpată de această dată pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală.AGERPRES/(Flori Tiulea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: Iulia Timoşenko va putea fi tratată la un spital din Harkov (procuror) Autorităţile ucrainene au anunţat luni că vor permite ca fostul prim-ministru Iulia Timoşenko să iasă din detenţie pentru a fi tratată la un spital local din Harkov, transmite AP.
Iulia Timoşenko ar putea fi trimisă în Germania în această toamnă pentru tratament (presă) Fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, ar putea fi eliberată din închisoare în această toamnă şi ar putea călători în Germania pentru un tratament medical, în cadrul unui acord în curs de finalizare între autorităţile ucrainene şi intermediarii europeni, relatează miercuri The Guardian.
Ucraina: Iulia Timoşenko suferă de o boală de piele necunoscută Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare şi în prezent internată pentru hernie de disc, suferă de o boală de piele necunoscută, a anunţat joi avocatul său Serghei Vlasenko, informează AFP.
Bacău: Spitalul din Moineşti este singurul neuniversitar din România cu Departament de cercetare clinică acreditat spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti, finanţat de Consiliul Judeţean Bacău şi Consiliul Local, este singura unitate medicală neuniversitară şi printre primele patru din ţară cu un Departament de cercetare, certificat de Academia Română de Ştiinte medicale.
Ucraina: Iulia Timoşenko îşi întrerupe tratamentul în semn de protest Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, transferată de la închisoare la un spital săptămâna trecută, şi-a întrerupt tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii cu privire la îngrijirile sale medicale, a indicat marţi ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, citat de AFP.
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...