Cele mai citite
 


Săptămâna Europeană a Vaccinării - Să prevenim. Să protejăm. Să ne imunizăm.
luni, 23 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Perioada 21-27 aprilie marchează Săptămâna Europeană a Vaccinării, campanie ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare a importanţei imunizării. 

Campania ”Să prevenim. Să protejăm. Să ne imunizăm” , o inițiativă a Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, promovează vaccinarea fiecărui copil, etapă vitală pentru prevenirea bolilor infecțioase şi pentru salvarea de vieţi.
 
O atenție majoră se acordă copiilor din grupurile vulnerabile/defavorizate. Acțiunile de imunizare din ultimii ani au dus la o scădere accentuată a îmbolnăvirilor și deceselor cauzate de bolile infecțioase, există însă un număr mare de copii defavorizați ce nu au fost imunizați (peste 650 000 de copii din Europa nu au fost vaccinați împotriva pojarului).
 
Printr-o largă acoperire vaccinală și printr-un efort susţinut, bolile infecțioase pot fi controlate şi eliminate iar unele dintre acestea pot fi eradicate (exemplu: polimielita).
 
Și România se alătură eforturilor de imunizare a populației, dispunând de un program național de vaccinare cu o acoperire între 95% și 99% în 2010.
Echipa medicală Medcenter atrage atenţia pacienților asupra faptului că imunizarea salvează vieţi. Imunizarea este un drept fundamental al nostru și o intervenţie eficientă pentru reducerea riscului de boală şi a decesului, oferind beneficii semnificative pentru calitatea vieţii populaţiei.
 
Vaccinarea asigură:
·         Scăderea semnificativă a incidenței bolilor;
·         Scăderea costurilor tratamentului bolii;
·         Protejarea copiilor la intrarea în colectivități;
·         Protejarea organismului în cazul călătoriilor în alte țări.
(Sursa: www.ms.gov.ro)
 
 
 
 ______________________________________

Cu peste 14 ani de experienţă în domeniu, cu o structură de peste 40 de clinici  şi laboratoare în întreaga ţară, Medcenter reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale de pe piaţa naţională şi regională, având cel mai accelerat ritm de dezvoltare.  La sfârşitul anului 2011 compania noastră a înregistrat peste 4 milioane de analize efectuate iar la momentul actual numărăm în jur de 75.000 de pacienţi lunar care beneficiază de planurile de sănătate MEDCENTER. 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Campanie pentru vaccinarea anti-rotavirus O campanie de comunicare privind vaccinarea anti-rotavirus la copii a fost lansată de GlaxoSmithKline, urmând să se desfăşoare în reţeaua Info-Sănătate, se arată într-un comunicat de presă al reţelei.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Campanie UNICEF de vaccinare a 3 milioane de copii din ţările africane afectate de Ebola Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, desfăşurarea unei campanii de vaccinare pentru trei milioane de copii din ţările africane care au fost cel mai grav afectate de epidemia de Ebola, transmite EFE.
Campanie pentru actualizarea schemei naţionale de vaccinare Un număr de 8 organizaţii ale societăţii civile şi asociaţii profesionale de medici au lansat luni campania "Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013" care îşi propune să militeze pentru dreptul copiilor din România de a beneficia de vaccinare la standarde europene şi actualizarea schemei naţionale de imunizare...
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.