Cele mai citite
 


Bărbaţii vor trăi în curând mai mult decât femeile
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Băieţii sănătoşi care s-au născut în anii 2000 vor fi prima generaţie care va trăi mai mult decât femeile, conform unui studiu realizat recent de o universitate londoneză. Potrivit acestuia, bărbaţii născuţi în 2000 vot trăi la fel de mult ca femeile, până la 87,1 ani, iar cei născuţi după acest an vor putea chiar depăşi această speranţă de viaţă, scrie 7sur7.be.
'Există o scădere semnificativă a numărului de bărbaţi care lucrează în industria grea şi tot mai puţini fumători', spune Leslie Mayhew. Un stil de viaţă mai sănătos şi un tratament mai bun al bolilor cardiace ar putea explica viitorul reviriment.

Oficiul Naţional pentru Statistică din Marea Britanie pare să contrazică aceste estimări, afirmând că bărbaţii născuţi în 2000 vor trăi tot cu 3 ani şi jumătate mai puţin decât femeile.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
O medalie olimpică creşte speranţa de viaţă (studiu) Un studiu australian publicat în numărul de Crăciun al 'British Medical Journal' arată că medaliaţii olimpici au o speranţă de viaţă mai ridicată decât majoritatea oamenilor. Ei ar trăi cu aproape trei ani mai mult, scrie Huffington Post.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.