Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Angajaţii centrelor medicale de permanenţă, neplătiţi de două luni
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei aproximativ 40 de angajaţi ai centrelor medicale de permanenţă din judeţul Bistriţa-Năsăud nu şi-au mai primit salariile din luna februarie şi ameninţă că din 5 mai vor rezilia contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din acest motiv.
În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înfiinţate, la sfârşitul anului trecut, trei centre medicale de permanenţă la Năsăud, Teaca şi Josenii Bârgăului, plata medicilor de familie şi a asistentelor medicale fiind făcută din fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii.
Din luna februarie, însă, banii pentru orele de gardă prestate de aceşti angajaţi nu au mai venit, iar personalul centrelor medicale de permanenţă de la Teaca şi Josebii Bârgăului au notificat CJAS Bistriţa-Năsăud că îşi vor înceta această activitate din 5 mai dacă nu îşi primesc banii.
"Este vorba despre orele de gardă prestate de medicii de familie şi asistentele medicale în aceste centre, care nu au fost plătite din februarie, iar în aceste zile ar trebui să plătim şi luna martie. La noi este vorba despre aproximativ 83.000 lei", a precizat pentru AGERPRES directorul CJAS, Vilhelm Szekely.
Potrivit directorului CJAS Bistriţa-Năsăud, problema plăţii acestor salariaţi este una naţională şi este cunoscută de Ministerul Sănătăţii, însă până la această dată nu au fost viraţi bani pentru achitarea restanţelor.
La data de 5 aprilie, personalul centrelor medicale de permanenţă de la Joseni şi Teaca au informat CJAS că, dacă în termen de 30 de zile nu le sunt achitate orele de gardă, vor renunţa la contractul cu Casa la începutul lunii mai. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Bistriţa-Năsăud:Cheltuielile din sănătate, aproape duble faţă de veniturile încasate din contribuţii în 2015, potrivit CJAS Cheltuielile din sănătate decontate, anul trecut, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud au fost aproape duble faţă de valoarea contribuţiilor încasate de la asiguraţi, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul acestei instituţii...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie, decişi să nu semneze noul contract cu CJAS Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis să nu semneze noul contract cadru pentru anii 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de către Asociaţia profesională a medicilor de familie şi...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.
Bistriţa-Năsăud: Peste 1,6 milioane de lei plătite pentru serviciile medicale efectuate în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a plătit, în primele cinci luni ale anului, peste 1,6 milioane de lei pentru serviciile medicale de care au beneficiat asiguraţii din judeţ în alte state din Uniunea Europeană, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul acestei...
Bistriţa-Năsăud: CJAS, datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a încheiat anul 2010 cu datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Vilhelm Szekely.