Cele mai citite
 


Braşov: Unul dintre cei trei candidaţi independenţi la şefia CJ s-a retras
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dumitru Ioan Puchianu, unul dintre cei trei candidaţi independenţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi-a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, retragerea din cursa electorală.
"Anunţ public că renunţ la a mai candida în calitate de independent la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi îl voi susţine pe candidatul independent la această funcţie Nicolae Ţucunel. Cu toate că am strâns până acum 9.000 de semnături în judeţ fără municipiul Braşov, am toată disponibilitatea de a-l sprijini pe Nicolae Ţucunel pentru a câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean, mergând pe ideea că după 20 de ani de frământări în viaţa publică, este cazul să avem în administraţie oameni situaţi deasupra interesului de partid", a spus Puchianu.
Sursa citată a adăugat că va oferi explicaţii oamenilor care au semnat pentru susţinerea sa, dar crede că este bine să se meargă pe ideea unei ample construcţii administrative pentru un om care este detaşat de interesul politic.
Dumitru Ioan Puchianu a mai spus că din proiectul său electoral va prelua capitolul de dezvoltare a judeţului unde are prevăzută construcţia a patru parcuri industriale şi a altor obiective economice pentru atragerea forţei de muncă. El consideră că aeroportul Braşov-Ghimbav şi spitalul clinic judeţean de urgenţă, obiective pe care Consiliul Judeţean doreşte să le realizeze din anul 2001, se pot realiza în doi cel mult trei ani.
Protocolul de colaborare cu Nicolae Ţucunel, pe care doreşte să-l sprijine pentru mandatul de preşedinte al Consiliul Judeţean, va fi semnat la mijlocul acestei săptămâni.
În cursa pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean au mai rămas doi independenţi - Nicolae Ţucunel, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie şi Luminiţa Oltean, jurist la Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov.
În ceea ce priveşte candidaturile pentru această funcţie din partea formaţiunilor politice, USL l-a desemnat candidat unic pe actualul preşedinte Aristotel Căncescu, PRM pe Cristian Stănescu, preşedintele filialei judeţene, UDMR pe Atilla Kovacs, unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Forumul Democrat al Germanilor pe Wolfgang Wittstock, preşedintele filialei Braşov a FDG , iar PP-DD pe Ionel Fliundra, preşedintele filialei judeţene a partidului condus de Dan Diaconescu. Deşi PDL a precizat în conferinţa de presă de joi trecută că sâmbătă va anunţa candidatul acestei formaţiuni la preşedinţia Consiliului Judeţean, anunţul a fost amânat pentru miercuri.AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Braşov: Protocol de colaborare la nivelul CJ şi al CLM între PNL, PMP şi UDMR Reprezentanţii braşoveni ai Partidului Naţional (PNL), Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi Uniunea Democrată a Maghiarilor (UDMR), au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, semnarea unui protocol pentru constituirea unei majorităţi la nivelul Consiliului Local Braşov şi a Consiliului Judeţean (CJ)...
Borboly Csaba, candidat UDMR la şefia CJ Harghita: Atragerea de fonduri europene, prioritară pentru judeţ (interviu) Candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în cel de-al doilea mandat doreşte să atragă mult mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului, să continue investiţiile în sănătate şi educaţie, dar şi să creeze...
Comunicat de presă - ALDE COMUNICAT DE PRESÃ
Mureş:Primarul Dorin Florea cere UDMR să susţină ideea înfiinţării unei regiuni cu capitala la Târgu Mureş Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că le-a solicitat liderilor UDMR, printr-o scrisoare, să susţină ideea înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formate din judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Alba...