Cele mai citite
 


Dr. Gabriel Colţan: Este bine ca oamenii să se examineze după ce ies la iarbă verde
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" se confruntă la sfârşitul fiecărei săptămâni cu 16-17 cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Gabriel Colţan.
"La sfârşit de săptămână, oamenii ies la iarbă verde, în parcuri, la pădure. Trebuie evitate locurile de joacă din parcuri ale câinilor şi după fiecare ieşire la iarbă verde este bine ca oamenii să se examineze", a spus medicul.
Acesta recomandă ca atunci când oamenii observă înţepături pe picioare şi nu numai să se prezinte la medic, pentru că înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu mialgii şi febră. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: 45 de cazuri cu înţepături cu căpuşe la sfârşit de săptămână Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a înregistrat la sfârşitul săptămânii 45 de cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul instituţiei.
Peste 200 de persoane înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai Peste 200 de persoane au fost înţepate de căpuşe în perioada 30 aprilie - 1 mai.
Prahova: Zece persoane diagnosticate cu boala Lyme după muşcături de căpuşă, în ultima lună Zece dintre cele aproximativ 120 de persoane care s-au prezentat, în ultima lună, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu muşcături de căpuşă au fost diagnosticate cu boala Lyme, ele aflându-se în prezent sub tratament.
Streinu Cercel: 30 de persoane muşcate de căpuşe se prezintă zilnic la camerele de gardă ale Institutului Matei Balş Aproximativ 30 de persoane muşcate de căpuşe se prezintă zilnic la camerele de gardă ale Institutului Naţional de Boli infecţioase "Matei Balş", a declarat joi managerul instituţiei Adrian Streinu Cercel.
Peste 240 suceveni muşcaţi de căpuşe, unul diagnosticat cu boala Lyme Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la începutul acestui an, doar una fiind diagnosticată cu boala Lyme în urma testării.
Sibiu:14 persoane au ajuns în week-end la SJU cu înţepătură de căpuşă; sute de sibieni cer dezinsecţie în oraş Un număr de 14 sibieni s-au prezentat în ultimele două zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital public din judeţ, cel din municipiul Sibiu, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.