Cele mai citite
 


O femeie în moarte cerebrală a adus pe lume doi gemeni
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Christine Bolden, o tânără de 26 de ani originară din Michigan, a fost declarată în moarte cerebrală în urma a două anevrisme, după care a adus pe lume doi gemeni. Născuţi prin cezariană la 25 săptămâni de sarcină, Alexander şi Nicolas cântăresc fiecare puţin peste 700 g şi măsoară doar 15 cm, relatează 7sur7.be.
Pe 6 martie, Christine se afla pe stradă, cu partenerul de viaţă şi cu copilul ei de 3 ani, când a simţit puternice dureri de cap. S-a prăbuşit imediat, iar familia ei, deşi copleşită de tristeţe, a vrut ca bebeluşii să se nască. 'Îi mângâiam pântecele şi le vorbeam bebeluşilor', a spus Danielle, mătuşa tinerei aflate în moarte cerebrală. Naşterea a fost grăbită de presiunea arterială prea mare a Christinei. Bunica ei le-a cerut medicilor să nu o anestezieze, sperând că tânăra va simţi durerea şi se va trezi. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu este prima dată că o femeie în comă naşte. În 2001, Chastity Cooper şi-a dus sarcina până la capăt, deşi intrase în comă în urma unui accident de maşină suferit când sarcina avea doar două săptămâni. În 2010, o somaleză aflată în comă din cauza unei tumori cerebrale a adus şi ea pe lume un bebeluş.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Portugalia: Naşterea unui bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală Un bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală de patru luni s-a născut marţi în stare bună de sănătate, a anunţat un spital din Lisabona, citat de EFE.
Gravidă în moarte cerebrală, ţinută artificial în viaţă într-un spital din Canada pentru a putea să nască O gravidă aflată de mai mult de o lună în moarte cerebrală este ţinută în viaţă într-un spital din Canada la cererea soţului ei, care doreşte ca ea să reuşească totuşi să nască prin cezariană deşi se află abia în luna a cincea de sarcină, relatează agenţia EFE citând presa locală de luni.
Premieră în Cehia: naşterea a cinci gemeni concepuţi natural Pentru prima dată în istoria recentă a Cehiei, duminică, la o clinică din Praga, au venit pe lume cinci gemeni care au fost concepuţi în mod natural, relatează EFE şi AP.
Medici din Ungaria au adus pe lume un copil sănătos a cărui mamă se afla în moarte cerebrală O echipă de medici din Ungaria au reuşit să aducă pe lume un copil sănătos, după ce mama acestuia, aflată în moarte cerebrală, a fost ţinută timp de trei luni în viaţă cu ajutorul aparatelor, informează miercuri Associated Press.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
O poloneză aflată în moarte cerebrală, menţinută artificial în viaţă două luni, a născut un copil sănătos O poloneză aflată în moarte cerebrală, menţinută artificial în viaţă timp de 55 de zile, a dat naştere unui copil sănătos, relatează marţi AFP.