Cele mai citite
 


Olt: Aproape 200 de pensionari au cerut în instanţă restituirea sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 190 de pensionari au depus la Tribunalul Olt cereri în vederea recuperării sumelor plătite Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi peste 250 de pensionari au cerut Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt să le returneze contribuţia la CAS.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că până luni au fost înregistrate la Tribunalul Olt 197 de cereri ale pensionarilor având ca obiect returnarea sumelor reţinute drept contribuţie la CAS.
"Până luni dimineaţă erau înregistrate 197 de cereri ale pensionarilor privind restituirea banilor plătiţi CAS, dar şi în cursul zilei de luni au fost înregistrate zeci de cereri. Pensionarii se vor judeca în contradictoriu cu Casa Judeţeană de Pensii pentru a primi înapoi banii plătiţi CAS, cei 5,5% din cuantumul pensiilor. Cererile pensionarilor vor fi judecate de Secţia Civilă", a spus judecătorul Biolan.
Alte sute de pensionari au depus la Casa Judeţeană de Pensii Olt solicitări pentru recuperarea banilor plătiţi CAS.
Directorul CJP Olt, Silvia Drăghici, a declarat, pentru AGERPRES, că luni erau înregistrate la instituţie 266 asemenea solicitări, dar că este posibil să crească foarte mult numărul cererilor având în vedere că în Olt sunt peste 33.000 de pensii mai mari de 740 de lei.
"Deocamdată nu au fost nici cozi, nici aglomeraţie, dar în judeţ sunt peste 33.000 de pensionari care ar putea depune cereri. Fiecare cerere trebuie să primească un răspuns în termen de 30 de zile", a afirmat Silvia Drăghici.
În judeţ sunt peste 124.000 de pensionari, dintre care aproape 80.000 au pensii mai mici de 800 de lei. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: CAS a înregistrat în iulie o scădere a cheltuielilor cu medicamente de circa un milion de lei Cheltuielile cu medicamente înregistrate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt au scăzut în luna iulie faţă de luna iunie cu aproximativ un milion de lei, potrivit preşedintelui CAS Olt, Florin Ciocan.
Olt: Listă de aşteptare de anul trecut pentru dispozitive medicale Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că sunt bolnavi care aşteaptă de anul trecut dispozitive medicale (proteze, lentile oculare etc.) şi este posibil ca cererile lor să fie onorate abia anul viitor.
Olt: Deficit de medici la Spitalul Corabia; medicilor li se oferă cazare şi decontarea transportului Spitalul din oraşul Corabia se confruntă de mai mulţi ani cu un deficit de medici, deşi posturile au fost scoase la concurs an de an şi medicii ar urma să aibă asigurată cazarea în apartamente din localitate ori să li se deconteze costurile cu naveta din localitatea de domiciliu, a declarat joi, pentru...
Olt: Trei carduri de sănătate returnate de asiguraţi CAS, din motive personale Un număr de trei persoane din judeţul Olt care au primit cardul de sănătate s-au prezentat pentru a-l preda la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, decizia de returnare fiind argumentată prin "motive personale", potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Florea.
Olt: Cereri de decontare a unor servicii medicale efectuate în străinătate în valoare de peste un milion lei Clinici medicale din ţări din Uniunea Europeană au solicitat decontarea unei sume de peste un milion de lei pentru servicii medicale acordate unor pacienţi din judeţul Olt în anii 2012 şi 2013, conform purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu.
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.