Cele mai citite
 


Premierul le-a spus liderilor coaliţiei că se caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei pensionarilor
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a spus liderilor coaliţiei de guvernare la şedinţa de luni că încearcă să găsească soluţii "financiare şi legale" pentru a rezolva situaţia pensionarilor cărora le-au fost reţinute contribuţii la sănătate.
"Premierul asta a spus, că încearcă să găsească soluţii şi financiare şi legale pentru această situaţie. De la data deciziei Curţii Constituţionale nu se mai reţin contribuţii. Dar, pentru asta trebuie să găsească soluţii", a declarat, pentru AGERPRES, senatorul UDMR Fekete Andras.
El a menţionat că se va discuta şi în şedinţa de Guvern de marţi despre posibile soluţii.
Şi vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a punctat că s-a discutat despre situaţia pensionarilor cărora li s-au reţinut contribuţiile la asigurările de sănătate şi cu ministrul de Finanţe. El a subliniat că decizia CCR trebuie respectată, dar că orice hotărâre se va lua în acest sens, ea nu va fi aplicată retroactiv.
Săptămâna trecută, Executivul preciza că se aşteaptă o analiză a Ministerului Muncii privind impactul bugetar pe care îl va avea decizia Curţii Constituţionale privind metodologia de reţinere a contribuţiei la asigurările de sănătate de la pensionarii cu pensii de peste 740 de lei pe lună. AGERPRES/(AS - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suciu: Guvernul analizează situaţia pensionarilor cărora li s-au reţinut contribuţii la sănătate Guvernul analizează situaţia privind pensionarii cărora li s-au reţinut contribuţiile la asigurările de sănătate, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Guvernul analizează situaţia pensionarilor cărora li s-au reţinut contribuţii la sănătate Guvernul analizează situaţia privind pensionarii cărora li s-au reţinut contribuţiile la asigurările de sănătate, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Contribuţiile de sănătate pentru veniturile din chirii ar putea aduce statului 165 milioane euro anual(analiză) Persoanele care obţin venituri din chirii vor fi obligate să achite contribuţii la sănătate, ceea ce ar trebui să însemne pentru stat încasări în valoare de 165 de milioane de euro pe an, potrivit unui comunicat al Imobiliare.NET.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Senatorii USL, dar şi cei ai UDMR au blocat lucrările plenului de luni (sinteză) Senatorii UDMR s-au alăturat în această săptămână protestului parlamentarilor USL, refuzând pentru o zi să participe la lucrările plenului pentru a determina coaliţia de guvernare să ia o decizie favorabilă înfiinţării unei facultăţi cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie...
Sumele colectate la asigurările de sănătate au scăzut Bucureşti, 31 iul /Agerpres/ - Directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), conf.dr. Cristian Celea, a declarat vineri că suma colectată de Casă a scăzut cu aproximativ 14%.