Cele mai citite
 


Stelian Fuia se va dedica apiculturii după încheierea mandatului de ministru
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat sâmbătă, în cadrul vizitei la 'Târgul Naţional al Mierii', că probabil se va dedica apiculturii după încheierea mandatului de ministru.
'Când nu o să mai fiu ministru, probabil că o să mă apuc de apicultură. Apicultura este un domeniu de mare viitor în România. Astăzi în toate dezbaterile publice vedem că ne pleacă medicii pentru că nu au condiţii de lucru, ne pleacă IT-ştii pentru că au condiţii de lucru mai bune afară, inginerii pleacă la multinaţionale. Toţi spun că nu au opţiuni. Eu cred că apicultorii au o opţiune în România. Pentru a deveni apicultor nu-ţi trebuie un centru NASA. Avem condiţii foarte bune şi de pregătire aici la Apimondia şi avem condiţii extraordinar de bune pentru a dezvolta apicultura în România. Avem câmpuri şi păduri frumoase, naturale, iar producţia de miere şi de produse apicole poate să crească exponenţial în anii următori având în vedere resursele pe care ministerul le-a pus la dispoziţie atât din bani europeni cât şi din surse guvernamentale', a spus Fuia.
Ministrul a mai afirmat că toată viaţa a mâncat miere şi produse apicole.
'Românii nu consumă foarte multă miere din cauza mentalităţii. Astăzi copiii preferă să mănânce la fast food, sau produse care conţin mult zahăr şi cred că ar fi mult mai bine ca copiii noştri să consume, în loc de zahăr, produse din miere sau apicole', a explicat ministrul.
Referitor la programul privind mierea în şcoli, el a afirmat că va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii pentru că legea există de ceva timp, iar normele de aplicare nu au fost emise.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primul centru de pregătire pentru salvatori montani din ţară, realizat la Vârtop, cu parteneri elveţieni Primul Centru de pregătire pentru salvatori montani din ţară este realizat în procent de 70%, în cadru unui proiect româno-elveţian al Consiliului Judeţean Bihor cu Cantonul St. Gallen, urmând să fie dat în funcţiune, potrivit celor care se ocupă de realizarea sa, la începutul anului 2017.
Ministrul Sănătăţii: Măsuri de igienă cu caracter preventiv vor fi comunicate în şcoli Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat că instituţia pe care o conduce, împreună cu Ministerul Educaţiei, vor pregăti un set de măsuri care vor fi comunicate în şcoli, în vederea respectării normelor de igienă, decizie luată în contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic apărute...
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Preţul medicamentelor va fi stabilit prin hotărâre de Guvern Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, că politica de preţuri la medicamentele din România nu va mai fi stabilită prin ordin al ministrului ci prin hotărâre de Guvern.
Alba: Ministrul Sănătăţii, acuzat de "management defectuos" de deputatul PSD Călin Potor Deputatul social-democrat de Alba, Călin Potor, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că va solicita săptămânal demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, acuzându-l pe acesta de 'management defectuos' şi 'comunicare făcută în bătaie de joc'.
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...
Ministrul Sănătăţii susţine dezvoltarea unui centru de excelenţă pentru melanom la Spitalul Colentina Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine dezvoltarea unui centru de referinţă pentru diagnostic şi tratament al melanomului cutanat în cadrul Clinicii 1 de Dermatologie a Spitalulu1i Clinic Colentina, cea mai veche instituţie de profil din România, unitate a Facultăţii de Medicină a Universităţii...