Cele mai citite
 


Centrul de Sănătate Mintală intră în reorganizare
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie 'Prof. dr. Al. Obregia', la sesizarea Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate din IGP, precum şi în urma a numeroase alte sesizări privind nereguli în practica medicală a Centrului de Sănătate Mintală 4, secţia toxicomani, a decis încetarea activităţii pe perioadă determinată, începând cu 1 noiembrie.
Scopul întreruperii activităţii îl reprezintă reorganizarea serviciului, pentru a putea oferi servicii de mai bună calitate, în conformitate cu standardele internaţionale şi pentru o mai bună protecţie a comunităţii împotriva fenomenelor negative asociate consumului de droguri.

Pacienţii aflaţi în evidenţa centrului la momentul acestei decizii vor fi scoşi treptat de pe tratament pentru a preîntâmpina manifestările adverse sau, la cerere, vor fi reorientaţi spre alte servicii cu profil similar.

Centrul îşi va relua activitatea la jumătatea anului viitor, timp în care se vor elabora proceduri noi de primire, evaluare şi monitorizare a tratamentului.

Prof. dr. Radu Mihăilescu, managerul Spitalului 'Prof. dr. Al. Obregia', a declarat, pentru AGERPRES, că problema este mai veche iar tratamentul ar trebui să fie asociat şi cu consiliere şi reintegrare socială pentru consumatorii de droguri. El a precizat că în Bucureşti mai sunt cinci astfel de centre spre care consumatorii pot fi direcţionaţi.

În plus, în apropiere este o şcoală iar părinţii şi profesorii au făcut reclamaţii în legătură cu comportamentul?celor care veneau la centru, a adăugat prof. dr. Radu Mihăilescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul de reorganizare a MS şi a unităţilor din subordine, la final Procesul de reorganizare şi restructurare a Ministerului Sănătăţii şi a unităţilor din subordine a ajuns la final, a informat MS, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Iaşi: Volumul 'Sinteze de psihiatrie', lansat la Iaşi Două asistente medicale, Cristina Dodu şi Carmen Bordianu, coordonate de prof. univ. dr. Călin Scripcaru de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie 'Socola' din Iaşi, au lansat, în premieră naţională, volumul 'Sinteze de psihiatrie'.
Buzău: Un singur spital din cele patru propuse pentru reorganizare ar urma să se se închidă Doar unul din cele patru spitale din judeţul Buzău vizate pentru reorganizare ar urma să se închidă, urmând să fie transformat în unitate medico-socială.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Constanţa: 700 de salariaţi ai spitalului judeţean riscă să fie disponibilizaţi Un număr de 700 dintre cei aproximativ 1.900 de salariaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa riscă să îşi piardă locurile de muncă, conform propunerii de restructurare şi reorganizare a unităţii făcute de noul Consiliul de Administraţie (CA) constituit după ce unitatea medicală...