Cele mai citite
 


Suciu: Guvernul analizează situaţia pensionarilor cărora li s-au reţinut contribuţii la sănătate
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul analizează situaţia privind pensionarii cărora li s-au reţinut contribuţiile la asigurările de sănătate, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
După şedinţa de guvern de săptămâna trecută, Suciu a precizat că Ministerul Muncii trebuie să vină cu o analiză privind impactul bugetar determinat de recenta decizie a Curţii Constituţionale privind metodologia de reţinere a contribuţiei la asigurările de sănătate de la pensionarii cu pensii de peste 740 de lei pe lună.
"Ministerul Muncii pregăteşte o evaluare, să vedem care este impactul pe buget şi impactul general al acestei decizii", spunea Suciu miercuri.
"A venit ieri această decizie, nu s-a discutat acest subiect, dar urmează această evaluare şi abia după ce vedem cifrele putem spune în ce măsură este impact semnificativ sau mai puţin semnificativ al deciziei", a completat oficialul guvernamental.
În privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii, Curtea Constituţională s-a pronunţat, în data de 13 martie 2012, prin două decizii. Conform comunicatului de presă din data de 14 martie, Curtea Constituţională a constatat că 'dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei'.
În conformitate cu art. 147 alin. (4) din Constituţia României, deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României, iar, de la data publicării, sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Potrivit CCR, deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, iar cele stabilite prin decizia menţionată urmează a se aplica de Casa Naţională de Pensii Publice prin casele judeţene de pensii şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de asigurări de sănătate pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale, preciza şi un comunicat al Casei Naţionale de Pensii Publice. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Guvernul analizează situaţia pensionarilor cărora li s-au reţinut contribuţii la sănătate Guvernul analizează situaţia privind pensionarii cărora li s-au reţinut contribuţiile la asigurările de sănătate, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Decizia Curţii Constituţionale privind contribuţiile de asigurări de sănătate, publicată în MO Decizia Curţii Constituţionale vizând constituţionalitatea dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, referitoare la contribuţiile de asigurări de sănătate ale pensionarilor, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.
Brăila: Venituri de peste 49 milioane lei, realizate din contribuţiile de asigurări de sănătate Veniturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila de la începutul anului din sumele încasate reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate au fost în valoare de peste 49 milioane lei, potrivit unei informări prezentate de directorul CJAS Brăila, Camelia Nedelcu.
Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de sănătate după publicarea deciziei Curţii Constituţionale Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de asigurări de sănătate, pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale, precizează un comunicat al Casei Naţionale de Pensii Publice /CNPP/.