Cele mai citite
 


Un nou medicament pentru tratarea hipertensiunii
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou medicament pentru tratarea hipertensiunii va fi lansat în România.
Companiile Daiichi Sankyo Limited ("Daiichi Sankyo") şi Ranbaxy Laboratories Limited ("Ranbaxy") au anunţat că "Terapia Ranbaxy", filiala locală a Ranbaxy, va lansa în România produsul Sevikar®, prima combinaţie cu doză fixă de olmesartan medoxomil şi amlodipină besilat de pe piaţa românească, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Medicamentul original va fi disponibil în trei concentraţii.
Noul produs este indicat pentru tratamentul pacienţilor hipertensivi insuficient controlaţi prin monoterapie. Această combinaţie unică determină scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în condiţii de siguranţă, prin acţiunile complementare ale celor două substanţe active.
Formula de tratament combinat propusă de noul medicament este bine tolerată şi este asociată cu o incidenţă mai mică a efectelor secundare, cum ar fi de exemplu edemul, comparativ cu terapia ce utilizează doze mari de amlodipină (10 mg).
Hipertensiunea arterială esenţială reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în România - 40% din populaţia adultă suferă de această afecţiune. Această rată de incidenţă este dublă faţă de cea observată în Europa.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Afecţiunile cardiovasculare, principala cauză a deceselor Controlul tensiunii arteriale reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale tratamentului hipertensiunii arteriale, a subliniat miercuri conf. dr. Şerban Bălănescu. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, hipertensiunea arterială determină 13% din totalul deceselor înregistrate anual.
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
Un nou medicament pentru hipertensiune Un procent de doar 39% dintre românii cu hipertensiune arterială urmează un tratament antihipertensiv şi numai 7% din totalul hipertensivilor au valori controlate ale tensiunii arteriale, susţin specialiştii.
Unul din doi adulti sufera de hipertensiune Unul din doi adulti sufera de hipertensiune, afectiune care reprezinta un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral si pentru demente, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar, cu prilejul campaniei de depistare a hipertensiunii.
O alternativă generică pentru hipertensiune Un nou medicament generic pentru hipertensiune şi afecţiuni renale a fost lansat pe piaţa românească, se arată într-un comunicat remis presei de producător.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.