Cele mai citite
 


Ungaria: Diabeticii care nu respectă regimul nu vor mai primi medicamente performante
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ungar a decis luni, pentru a reduce cheltuielile din sănătate, să îi pedepsească pe diabeticii care nu îşi respectă cu scrupulozitate regimul, lipsindu-i de accesul la cele mai performante tratamente subvenţionate, transmite AFP.
Potrivit unui decret publicat luni în monitorul oficial, diabeticii vor trebui să se supună trimestrial unui test sanguin specific, prin care să le fie controlat consumul de carbohidraţi.

Dacă glicemia lor va depăşi, de două ori într-un an, nivelurile indicate în decret, pacienţilor li se refuza accesul la cele mai eficiente medicamente (analog de insulină), urmând să se mulţumească cu tratamente pe bază de insulină umană, mai puţin performante şi cu mai multe efecte secundare.

În plus, bolnavii vor trebui să plătească mai mult, pentru că partea subvenţionată de stat se va reduce.

Minorii şi bolnavii atinşi de o formă severă de diabet vor fi exceptaţi de la noua reglementare, ce va intra în vigoare la 1 iulie.

În Ungaria există circa 500.000 de bolnavi de diabet.

Cotidianul ungar Nepszabadsag a criticat luni măsura guvernului, un medic explicând că, în general, bolnavii nu sunt indisciplinaţi, ci nu îşi pot permite să cumpere alimente dietetice moderne.

În luna februarie, la dezbaterea în parlament, guvernul conservatorului Viktor Orban a justificat decretul prin argumentul că "medicamentele diabeticilor costau 30 miliarde de forinţi (100 milioane de euro) şi că este inutil să se risipească banii contribuabililor pentru oameni care nu cooperează cu medicul lor", aminteşte Nepszabadsag.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii români cu diabet vor avea acces la un tip de insulină de ultimă generaţie, compensat 100% Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină de ultimă generaţie, România făcând astfel parte din primul val de ţări europene care introduc un astfel de tratament.
Ungaria: 'Taxa pe grăsimi' a adus la buget 178 milioane de euro de la introducerea ei, în 2011 Veniturile obţinute din aşa-zisa 'taxă pe grăsimi' totalizează peste 55 de miliarde de forinţi (178 milioane de euro) de la introducerea ei în Ungaria, a relatat joi cotidianul Magyar Nemzet, preluat de agenţia ungară de presă MTI.
Covasna: Bolnavii de diabet solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţul Covasna cer Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru testele de automonitorizare a glicemiei, motivând că sunt insuficiente cele pe care le primesc gratuit.
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Vasile Ciurchea (CNAS): Sunt dispus în a creşte valoare serviciului medical, de a acorda bonusuri medicilor de familie Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că trebuie să se găsească soluţii pentru stimularea materială a medicilor de familie prin acordarea de bonusuri atunci când aceştia reuşesc să ţină în...
Proiect iniţiat de Neviser Zaharcu (PSD): Copiii cu diabet grav au dreptul la însoţitor până la 14 ani Deputatul PSD Neviser Zaharcu a depus, la Parlament, o propunere legislativă care prevede prelungirea până la 14 ani a vârstei la care un copil cu diabet grav are dreptul la însoţitor.