Cele mai citite
 


A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație - Sănătatea se întâlneşte cu Alimentaţia!
marţi, 24 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?
 

 

 

Aflată la a II-a ediție, “Conferința Națională Sănătate prin Alimentație” se va desfășura anul acesta pe 19 mai, la Hotel Opera Plaza, Cluj-Napoca.  Evenimentul este organizat sub egida Academiei Române și este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase și adresat profesioniștilor din domeniul sănătății și nutriției în România. 

Asigurând oportunităţi excelente pentru schimbul de informații și colaborări multiple, acest eveniment a reunit anul trecut peste 300 de persoane, incluzând autorități, cadre universitare, medici nutriționiști, medici de familie, medici cardiologi, interniști, gastroenterologi, dar și persoane interesate de sănătate prin alimentație.
 
Reunind reprezentanţi din domeniul sănătății și alimentației, “Conferința Națională Sănătate prin Alimentație” este un eveniment cheie în România, care punctează  rolul nutriției, atât în păstrarea stării de sănătate, cât și în cazul corelării cu anumite boli. Anul acesta, principalele teme abordate în cadrul  evenimentului “A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație” vor fi: cultura nutrițională populaţională, siguranța alimentară şi rolul profilactic al alimentației sănătoase. Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului “A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație” este și promovarea alimentelor sănătoase și încurajarea producătorilor să investească în producția de alimente sigure, sănătoase și echilibrate.
 
Dacă dorești să ai acces la cele mai noi informații din domeniul alimentaţiei sănătoase prezentate de experți, înscrie-te la “A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație”, ce se va desfășura pe data de 19 mai 2012, la Cluj-Napoca.
 
Organizatorul ştiinţific este Asociaţia Română de Studiu al Obezităţii, iar partenerii ştiinţifici ai evenimentului sunt Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România, Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Națională de Medicina Familiei și Institutul Național de Sănătate Publică.

Pentru înscrieri, vizitați site-ul evenimentului: www.sanatateprinalimentatie.ro 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatia si bolile metabolice Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele...
Alimentaţia bogată în potasiu poate preveni riscul de ictus (studiu) O alimentaţie bogată în potasiu ajută la prevenirea riscului de infarct cerebral sau ictus, mai ales la femeile care au trecut de menopauză, informează online ziarul ABC, citând concluziile unui studiu publicat de revista "Stroke". Se recomandă, aşadar, consumul de fructe,legume şi de peşte, mai ales...
Alimentaţia tatălui influenţează sănătatea viitorilor copii Tatăl care abuzează de o alimentaţie cu un conţinut mare de grăsimi prezintă un risc crescut de a concepe copii cu predispoziţie la diabet, potrivit unui studiu realizat pe cobai de către oamenii de ştiinţă australieni, transmite miercuri Efe.
Introducerea alunelor sau arahidelor în alimentaţia copiilor mici poate preveni alergiile la acestea (studiu) Părinţii ar trebui să introducă în alimentaţia copiilor unt de arahide sau alimente sub formă de piure care conţin praf de nucă ori alune începând de la vârsta de 4-6 luni pentru a preveni riscul de a dezvolta alergii la aceste alimente, potrivit unor noi recomandări ale Institutului Naţional pentru...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Alimentaţia bazată pe antioxidanţi asigură starea de bine a organismului Antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie, arată un studiu furnizat de o firmă importatoare de cafea.