Cele mai citite
 


Braşov:A fost lansată componenta de sănătate a programului Fiecare Copil in Grădiniţă
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Asociaţiei Ovidiu Rom şi cei ai GlaxoSmithkline (GSK) România au lansat luni în localitatea braşoveană Tărlungeni componenta de sănătate a programului "Fiecare Copil în Grădiniţă", care va permite dezvoltarea de către comunităţile locale a unor proiecte de sănătate în educaţie, ce pot duce la îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor proveniţi din familii foarte sărace, se precizează într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES de Asociaţia Ovidiu Rom.
Prin Programul" Fiecare Copil în Grădiniţă" lansat de Asociaţia Ovidiu Rom şi Ministerul Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului în anul şcolar 2010-2011, 1400 de copii dezavantajaţi merg la grădiniţă în fiecare zi, în 38 de grădiniţe din 20 de comunităţi sărace din 12 judeţe.
Succesul proiectului se datorează unui instrument inovativ, tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe lună, pe care le primesc părinţii copiilor din program, şi care sunt condiţionate de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă.
Înainte de demararea programului,copiii mergeau la grădiniţă 'în salturi',dar odată cu lansarea programului" Fiecare Copil în Grădiniţă",prezenţa zilnică a tuturor copiilor din program a crescut spectaculos astfel că, în lunile februarie şi martie 2012, prezenţa a fost de 85-86%, se mai arată în comunicatul de presă.
Noua componentă de sănătate a programului se va desfăşura pe o perioadă de trei ani în cele 20 de comunităţi în care se derulează programul "Fiecare Copil în Grădiniţă".
Grantul oferit de GlaxoSmithkline România se ridică la peste 150.000 de euro şi va permite dezvoltarea unor proiecte locale care vor viza controale medicale periodice, realizarea vaccinului obligatoriu, sprijinirea părinţilor pentru a cumpăra medicamente pentru copii, facilitarea activităţii mediatorului sanitar, programe de educaţie pentru sănătate şi igienă cu copiii şi părinţii lor,consiliere pentru planificarea familială în rândul mamelor sărace.
"La întâlnirea de lansare a noii componente de sănătate a programului "Fiecare Copil de Grădiniţă" au participat numeroase persoane interesate de această componentă şi credem că, în urma discuţiilor care au avut loc, această componentă de sănătate a stârnit un real interes. Va fi un ajutor extraordinar pentru comunităţile sărace şi pentru copiii lor, şi noi credem că putem să mai îmbunătăţim puţin situaţia socială a familiilor care fac parte din programul "Fiecare Copil în Grădiniţă", a declarat pentru AGERPRES, Oana Livadaru de la Asociaţia Ovidiu Rom.
În cadrul acestui program, în localitatea Tărlungeni merg la grădiniţă 78 de copii, iar la Zizin, sat aparţinător comunei, 55 de copii. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiecte pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor din 18 comunităţi sărace Un număr de 18 comunităţi sărace din România, incluse în programul "Fiecare Copil în Grădiniţă", vor beneficia de proiecte locale pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi igienă a copiilor, cu susţinerea Asociaţiei Ovidiu Rom şi GlaxoSmithKline (GSK), care au lansat miercuri componenta de sănătate...
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
Program pentru copii şi mame defavorizate În primele trei luni de la lansarea programului "Fiecare copil contează" au fost incluşi în proiect 260 de copii cu vârsta până la cinci ani, precum şi 87 de mame şi 85 de viitoare mămici, se arată într-un comunicat transmis presei de Organizaţia "Salvaţi Copiii" România.
Comunicat de presă - Campania Zâmbeşte România În cadrul campaniei Zâmbeşte România 2015, peste 1.500 de medici dentişti din 41 de judeţe oferă gratuit consultaţii sau detartraje
GSK îşi continuă proiectele în România Peste 1,6 milioane de dolari au fost investiţi, numai în ultimii cinci ani, în proiecte de sănătate şi educaţie în sănătate în România de compania GSK, susţinând cauze sociale critice în arii ca mortalitatea infantilă, îngrijirea paliativă şi comunităţile defavorizate, a declarat joi Pascal Prigent,...