Cele mai citite
 


Un nou concept de clinică, lansat în Capitală
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Conceptul de 'community clinic' - clinică având servicii adaptate comunităţii în care se află - a fost lansat în Bucureşti de Spitalul Euroclinic, în Pipera.

Acesta este un model european de clinică, ce foloseşte conceptul de planificare a serviciilor sanitare bazată pe nevoi.

Potrivit managerului Cătălin Popa, Euroclinic Pipera oferă specialităţile necesare comunităţii din zonă, unitatea fiind organizată după o cercetare realizată în rândurile celor care locuiesc aici şi la propunerilor acestora. Specialităţile cerute şi asigurate prin noua clinică sunt medicină generală, pediatrie, obstetrică ginecologie şi laborator pentru analize în regim de urgenţă. De asemenea, urgenţele sunt asigurate prin Divizia de sănătate BGS 24 de ore din 24, toată săptămâna.

Cătălin Popa a menţionat că unitatea va oferi locuitorilor din zonă şi consultaţii telefonice şi pe mail.
În plus, are la dispoziţia pacienţilor şi specialităţi medicale adresate unor patologii specifice, cum ar fi nefrologie pediatrică, psihologie sau hematologie, unde se asigură şi consultaţii pentru transplant.

În cadrul Programului 'Visitor Doctors', dr. Gerard Salama, specialist în obstetrică ginecologie la Spitalul American din Paris, supraspecializat în probleme de sterilitate feminină şi masculină, precum şi în problemele hormonale ce acompaniază perioada de premenopauză şi menopauză, va acorda lunar consultaţii în aceste specialităţi la Bucureşti.

Profesorul Salama a declarat, cu acest prilej, că are mulţi pacienţi din România. El este de părere că problemele de fertilitate trebuie analizate în cuplu, întrucât aproximativ 30% dintre bărbaţi sunt responsabili de infertilitate.

Specialistul francez a accentuat şi asupra necesităţii tratamentului în menopauză, care se face ţintit şi care este necesar pentru a preveni eventuale afecţiuni grave.

Având în vedere tendinţa de îmbătrânire a populaţiei, dr. Gerard Salama a spus că se fac cercetări pentru tratamente antiîmbătrânire. El a menţionat că în Franţa se fac în prezent teste de laborator privind verificarea antioxidativă, prin care se încearcă să se vadă importanţa oxidării celulelor, capacitatea de apărare, agresivitatea acestora şi implicarea în diferite afecţiuni.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Spitalul din Moineşti este singurul neuniversitar din România cu Departament de cercetare clinică acreditat spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti, finanţat de Consiliul Judeţean Bacău şi Consiliul Local, este singura unitate medicală neuniversitară şi printre primele patru din ţară cu un Departament de cercetare, certificat de Academia Română de Ştiinte medicale.
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
CMU a deschis un spital de pediatrie în Bucureşti Centrul Medical Unirea a deschis miercuri un spital de pediatrie în Bucureşti în cadrul CMU Dorobanţi.
Arad: Spitalul Matern, singurul din ţară atestat în folosirea operaţiei de cezariană 'Vejnovic' Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Arad, singurul din ţară atestat în folosirea tehnicii operaţiei de cezariană 'Vejnovic' de către autorul ei, a prezentat această tehnică în cadrul unei manifestări cu caracter ştiinţific intitulată 'Consilium Semestrae Arădean'- ediţia a II-a.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.