Cele mai citite
 


Cătălin Nechifor (PSD): Premierul să se gândească şi să dea OUG pentru ca pensionarii să-şi recupereze banii
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul judeţean al PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a dezavuat, luni, atitudinea Guvernului faţă de pensionarii care încearcă să-şi recupereze cei 5,5% reţinuţi pentru sănătate şi cere Executivului şi guvernanţilor în general să dovedească interes şi înţelegere faţă de această categorie socială.
Nechifor a spus că, dacă Guvernul nu emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care să reglementeze revenirea la normalitate în cazul pensionarilor şi să se restituie integral sumele colectate abuziv, variantele sunt ca aceştia să se adreseze ori instanţei ori Casei Judeţene de Pensii, dar procedurile sunt dificile, iar oamenii ''vor fi purtaţi pe drumuri pentru a-şi obţine un drept pe care statul l-a luat neconstituţional''.
''Mihai Răzvan Ungureanu să se gândească cu frenezie la aceste aspecte şi să emită ordonanţă de urgenţă pe această temă (...) Să arate că le pasă de pensionari (...) Sper că Mihai Răzvan Ungureanu nu va mai purta pensionarii pe drumuri. Ar fi o măsură de corecţie să se emită o ordonanţă de urgenţă, iar la următoarea pensie toţi cei care au avut de suferit să-şi primească integral toţi banii reţinuţi abuziv'', a spus Nechifor.
Anul trecut liderii PSD din Suceava au fost trataţi cu refuz la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, atunci când au intenţionat să depună peste o mie de notificări din partea pensionarilor din judeţ care doreau să demareze procedura de recuperare a banilor reţinuţi ca şi contribuţie de asigurări de sănătate.
Nechifor a precizat că pensionarii se pot adresa instituţiilor abilitate într-un termen de cinci ani pentru recuperarea sumelor de bani reţinute fără respectarea legislaţiei în vigoare. /AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.
OUG privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate, modificată de Guvern Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care oferă posibilitatea de repartizare a personalului pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate pentru a constitui structuri de monitorizare, control şi antifraudă în sistemul de asocieri sociale de sănătate.
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Senatul a respins OUG 133/2010 privind cardurile de sănătate Senatul a respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 133/2010 care introduce cardurile de sănătate. Actul normativ al Guvernului nu a întrunit majoritatea voturilor celor prezenţi, fiind votat favorabil de doar 41 de senatori, 39 votând împotrivă şi doi abţinându-se de la vot.
Dezbatere publică, luni, pe proiectul de OUG privind contractele cost-volum pentru achiziţionarea de medicamente Ministerul Sănătăţii (MS) va organiza luni, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii...
Suceava: PSD acuză managementul defectuos de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava reprezintă 'un model de rele practici' la nivel naţional, în condiţiile în care a înregistrat, potrivit Curţii de Conturi, un deficit de 2,6 milioane de lei anul trecut, a acuzat vineri, într-o conferinţă de presă, liderul judeţean al PSD Suceava...