Cele mai citite
 


Dan Suciu: Guvernul va solicita ministerelor de resort prevederi pe care le consideră necesare privind pensiile
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea Constituţională a României (CCR) a emis un raport care poate fi considerat motivaţie privind decizia referitoare la pensii, însă Guvernul va solicita tuturor ministerelor în cauză clarificări necesare în vederea unei măsuri pe care ar lua-o Executivul în acest caz, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
"Există un raport al Curţii Constituţionale care este considerat motivaţie, dar evident, clarificările pe care Guvernul le consideră necesare vor fi solicitate tuturor ministerelor în cauză şi abia atunci vom avea un răspuns", a spus Suciu.
Luni, la postul România TV, el arătase că Guvernul aşteaptă cadrul motivaţiei deciziei Curţii Constituţionale privind contribuţiile la sănătate reţinute din pensii, iar apoi va da un răspuns privind situaţia creată.
În privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii, CCR s-a pronunţat, pe 13 martie a.c., prin două decizii.
Curtea Constituţională a constatat că 'dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei'.
În conformitate cu art. 147 alin. (4) din Constituţia României, deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României, iar, de la data publicării, sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Potrivit CCR, deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, iar cele stabilite prin decizia menţionată urmează a se aplica de Casa Naţională de Pensii Publice prin casele judeţene de pensii şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de asigurări de sănătate pentru pensionarii cu venituri din pensii sub 740 de lei după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suciu: Guvernul va solicita ministerelor de resort prevederi pe care le consideră necesare privind pensiile Curtea Constituţională a României a emis un raport care poate fi considerat motivaţie privind decizia referitoare la pensii, însă Guvernul va solicita tuturor ministerelor în cauză clarificări necesare în vederea unei măsuri pe care ar lua-o Executivul în acest caz, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
CCR: Legea care permite Ministerului Sănătăţii să acorde stimulente financiare lunare, constituţională Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, sesizarea Guvernului privind neconstituţionalitatea unor dispoziţii ale legii care permite Ministerului Sănătăţii să acorde stimulente financiare lunare.