Cele mai citite
 


Galaţi: Numărul cazurilor de rubeolă a crescut alarmant
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În primul trimestru al acestui an au fost înregistrate în judeţul Galaţi 569 cazuri de rubeolă, faţă de numai două în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, dintre cele 569 cazuri de îmbolnăviri raportate, 392 au fost înregistrate la pacienţi cu vârstă şcolară, între 15 şi 19 ani, acest lucru fiind o consecinţă a sistării vaccinării anti-rubeolice pentru imunizarea elevelor de clasa a VIII-a.
'O explozie a numărului de îmbolnăviri se înregistrează la nivel naţional. Rubeola este o afecţiune deosebit de periculoasă mai ales în cazul pacientelor din mediul rural care rămân însărcinate la vârste mai fragede. În cazul infectării, se impune întreruperea sarcinii, din cauza faptului că riscul de naştere a unui copil malformat este foarte mare. Până în urmă cu trei ani, se organiza anual o campanie de vaccinare anti-rubeolică pentru imunizarea elevelor de clasa a VIII-a. Acţiunea a fost sistată', a declarat Valentin Boldea. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă din judeţ a ajuns la opt Galaţi, 19 feb /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti despre faptul că au fost confirmate două noi cazuri de gripă la persoane din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor diagnosticate cu această boală ajungând la opt...
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Numărul cazurilor de cancer, în creştere alarmantă Numărul cazurilor nou diagnosticate de cancer în judeţul Galaţi a crescut alarmant în 2013 faţă de 2012, medicii identificând chiar de două ori mai multe cazuri de cancer la sân şi tumori maligne ale colului uterin, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin...
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă sezonieră a ajuns la 12 Specialiştii Institutului Cantacuzino au confirmat Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Galaţi încă două cazuri de gripă sezonieră, ridicând la 12 numărul persoanelor înregistrate în acest sezon cu virusul gripal AH1, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Cazurile de infecţii intraspitaliceşti aproape s-au triplat în ultimul an Numărul cazurilor de infecţii nozocomiale sau intraspitaliceşti au crescut în spitalele din judeţul Galaţi de la 52 în 2013 la 124 în 2014, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.