Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 20 de persoane înţepate de căpuşe
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 20 de persoane au ajuns în ultima săptămână la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce au fost înţepate de căpuşe în timp ce se aflau în pădurile de la marginea oraşului sau se plimbau prin parcuri.
"De pe 16 aprilie şi până în prezent am înregistrat 21 de cazuri de persoane înţepate de căpuşe. Din fericire, niciunul dintre cazuri nu a fost grav, aşa că nu putem vorbi despre apariţia bolii lyme. Îi sfătuim pe cei care au fost muşcaţi de această insectă să nu încerce să o extragă singuri acasă pentru că există riscul să rămână resturi din căpuşă şi să apară o suprainfectare a plăgii", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Manuela Arbune de la Spitalul de Boli Infecţioase.
Pentru a preîntâmpina o invazie de căpuşe în Galaţi, conducerea Direcţiei pentru Protecţia Plantelor a decis să facă o dezinsecţie în toate parcurile şi pădurile din Galaţi.
"Deja am achiziţionat substanţa şi la sfârşitul săptămânii vom împrăştia substanţa cu utilajele specifice în toate spaţiile verzi din Galaţi. Nu este de glumă cu aceste căpuşe şi deja ne îngrijorează faptul că numărul celor înţepaţi de aceste insecte a ajuns la 21", a spus şeful direcţiei, Picu Apostol Roman. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: O femeie este suspectă de boala Lyme O femeie, de 30 ani, din Galaţi, este suspectă de boala Lyme după ce a fost înţepată de o căpuşă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Peste 450 de persoane muşcate de căpuşe, de la începutul sezonului cald Un număr de 454 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi sau la medicii de familie, de la începutul sezonului cald, după ce au fost muşcate de căpuşe, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică judeţene, Ani Nistor.
Galaţi: Peste 200 de persoane muşcate de căpuşe de la începutul sezonului cald Nu mai puţin de 211 persoane, dintre care 34 numai în ultima săptămână de raportare, au ajuns, de la începutul sezonului cald, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin...
Galaţi: Au fost confirmate două noi cazuri de boală Lyme Două noi cazuri de boală Lyme în judeţul Galaţi, provocate de muşcătura de căpuşă, au fost confirmate clinic şi serologic, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la spital Un număr de 28 de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la unităţile de primire urgenţe ale spitalelor gălăţene în ultimele două luni, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, joi, şeful Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 39 de persoane au fost muşcate de căpuşe, în ultima săptămână Un număr de 39 de persoane au ajuns în ultima săptămână la camerele de gardă ale spitalelor, după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat miercuri presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.