Cele mai citite
 


Iaşi: Conservatorii îi susţin pe pensionari să îşi recupereze banii reţinuţi de stat pentru fondul CASS
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii filialei ieşene a Partidului Conservator au declarat, marţi, presei, că-i sprijină pe pensionarii care doresc să depună acţiune în instanţă pentru recuperarea sumelor reţinute fără temei legal începând din ianuarie 2011, în baza Ordonanţei de Urgenţă 107/2010.
Vasile Şalaru, preşedintele PC Iaşi, susţine că pensionarii sunt aşteptaţi la sediul PC Iaşi pentru a completa o cerere privind rezolvarea pe cale legală a ''nedreptăţii'' care li s-a făcut prin reţinerea celor 5,5% din pensii pentru contribuţii la fondul asigurărilor sociale de sănătate.
'Ajutăm pensionarii ieşeni să-şi recâştige banii reţinuţi din pensii, bani pentru care au muncit şi pe care au dreptul să îi primească înapoi. Este o dovadă de rea-voinţă şi de lipsă de umanitate ca, în această perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, să se facă astfel de greşeli care lovesc tot în această categorie de vârstă deosebit de vulnerabilă reprezentată de pensionari', a declarat preşedintele PC Iaşi, Vasile Şalaru.
În luna martie a acestui an, Curtea Constituţională a constatat, cu unanimitate de voturi, că dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.
Pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate de 5,5% pe întreaga pensie, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim. Astfel, autorităţile vor fi nevoite să modifice modul de calcul pentru pensii. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Victor Paul Dobre: În lipsa implicării Guvernului, deputaţii au oferit o soluţie eficientă, rapidă şi legală Comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru a elabora o propunere legislativă care să rezolve eficient şi rapid situaţia creată de neaplicarea imediată de către Guvern a deciziilor Curţii Constituţionale cu privire la modul de calcul al contribuţiei...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...