Cele mai citite
 


O femeie a fost concediată după ce a donat un rinichi în beneficiul şefei sale
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O salariată a salvat viaţa şefei sale prin donarea unui organ, gest care a fost 'răsplătit' cu concedierea, relatează 20minutes.ch.
Debbie Stevens, 47 de ani, mamă a patru copii, s-a gândit că face o faptă bună oferind un rinichi penrtu a salva viaţa şefei sale, Jackie Brucia, 61 de ani. Lucrurile au luat însă o întorsătură neaşteptată. 'În ianuarie 2011, m-a chemat la ea în birou. Mi-a spus că singurul donator pe care l-a găsit nu era compatibil şi m-a întrebat dacă am vorbit serios când, acum câtva timp, m-am oferit ca donatoare', a spus luni Debbie Stevens în New York Post.

Din nefericire, nici ea n-a fost compatibilă pentru transplant, adaugă cotidianul. Medicii i-au propus atunci lui Debbie Stevens să doneze rinichiul altcuiva, lucru ce-i permitea lui Jackie Brucia să avanseze pe lista de aşteptare. 'Rinichiul meu a fost trimis cuiva din Missouri şi Jackie a primit unul de la San Francisco', spune donatoarea.

Problemele lui Debbie au început în august 2011, imediat după operaţie. În pofida unor dureri atroce, ea a fost nevoită să meargă la serviciu, în timp ce şefa ei stătea acasă. În plus, la revenirea din convalescenţă, Jackie Brucia ar fi început să-şi certe subordonata în faţa colegilor. Îi reproşa tot felul de greşeli şi nu-i mai plătea orele suplimentare. A aranjat chiar ca Debbie să fie mutată la alt birou, la 80 km distanţă de casă.

Nemaiputând să îndure situaţia, Debbie s-a adresat mai întâi unui psiholog şi a hotărât în cele din urmă să apeleze la un avocat. I-a trimis apoi o scrisoare angajatorului, vânzător de maşini. Răspunsul a fost o scrisoare de concediere.

Avocatul lui Debbie Stevens cere acum despăgubiri de milioane de dolari pentru clienta lui. Aceasta însă nu regretă ce-a făcut. 'Nu-mi pare rău pentru că am donat rinichiul. Aş face-o din nou dacă ar fi cazul. A salvat viaţa unui om din Missouri', spune ea.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
ANT: Peste 2.500 de persoane se află pe lista de aşteptare pentru transplant de rinichi; 30 pentru inimă Victor Zota, coordonatorul naţional al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că pe lista de aşteptare pentru rinichi se află peste 2.500 persoane, pentru ficat - 400, 30 pentru inimă şi 30 pentru pancreas.
Un rinichi pentru un iPhone: Atunci când organismul devină marfă /Die Presse/ Un scandal legat de transplantul de organe a 'zguduit' Germania la începutul acestui an: medici dintr-o clinică din Leipzig le puneau pacienţilor diagnostice mai grave pentru ca aceştia să avanseze pe lista de aşteptare pentru obţinerea unui rinichi de la donatori. Nu se cunoaşte ce a constituit un imbold...
Pacientul supus unui transplant renal, donator fiind fratele geamăn, se simte bine Bucureşti, 22 feb /Agerpres/ - Pacientul care a fost supus luni unui transplant renal, având ca donator fratele său geamăn, se simte bine, ca şi donatorul, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Ionel Sinescu, de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal 'Fundeni'...
Transplant de celule pancreatice, în premieră în România, miercuri la Fundeni Medicii vor testa miercuri un dispozitiv cu insule pancreatice ce va fi implantat unei femei de 34 ani care suferă de zece ani de diabet insulino-dependent, a anunţat marţi profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.
Dr. Horaţiu Suciu: Echipa de la Târgu Mureş, pregătită pentru reluarea activităţii de transplant cardiac Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat vineri, că echipa sa este pregătită pentru reluarea activităţii de transplant cardiac după obţinerea reacreditării.