Cele mai citite
 


Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament cu iod radioactiv
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" mai are tratament cu capsule de iod radioactiv pentru pacienţii cu cancer tiroidian doar pentru câteva zile, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Diana Păun, managerul instituţiei.
Ea a spus că firma furnizoare şi-a onorat ultima comandă şi, deocamdată, nu mai poate furniza alte comenzi întrucât Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Radioactive nu i-a mai dat aviz.
Medicul a explicat că mai are capsule cu iod radioactiv numai pentru două zile.
"Pacienţii care au fost operaţi de cancer tiroidian trebuie să facă tratament cu iod radioactiv pentru a combate o eventuală recidivă. În institutul nostru, în ultimii şase ani, au fost înregistrate 5.500 de cazuri, dintre acestea 1.300 de presoane necesită tratament cu iod radioactiv. Avem o listă de aşteptare pentru tratament cu iod radioactiv până în luna noiembrie", a explicat dr. Diana Păun.
Managerul instituţiei spune că, din păcate, nu este nicio soluţie pentru moment, întrucât firma Fidelio este singurul furnizor la nivelul ţării. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul de Endocrinologie 'C. I. Parhon' marchează 65 de ani de la înfiinţare Institutul de Endocrinologie 'C. I. Parhon' , care va marca pe 8 noiembrie 65 de ani de la înfiinţare, este o instituţie de interes public naţional a cărei misiune este de a continua tradiţia înaintaşilor, de a oferi servicii de sănătate de calitate şi, totodată, de a promova dezvoltarea cercetării ...
Numărul persoanelor cu guşă este în creştere Institutul de Endocrinologie, care va marca 65 de ani de la înfiinţare, este o instituţie de interes public naţional a cărei misiune este de a continua tradiţia înaintaşilor, de a oferi servicii de sănătate de calitate şi totodată de a promova dezvoltarea cercetării ştiinţifice de profil şi de a asigura...
Primul tratament eficient din ultimii 40 de ani împotriva unor tipuri de cancer ale tiroidei Administrarea de Nexavar, medicament care blochează procesul de divizare a celulelor canceroase şi de hrănire a tumorilor maligne, a dublat perioada de supravieţuire a unor bolnavi afectaţi de un cancer de tiroidă rezistent la radioterapie, potrivit rezultatelor unui studiu clinic dat publicităţii duminică...
Copiii din zona Fukushima sunt mai predispuşi să sufere de cancer tiroidian (experţi) Copiii care trăiesc în Prefectura Fukushima din Japonia sunt mult mai susceptibili să sufere de cancer tiroidian după dezastrul nuclear de la centrala nucleară din zonă, în ciuda negării acestui fapt de către autorităţile japoneze, potrivit unor rapoarte recente citate de agenţia Xinhua.
AIEA: Particule cu nivel redus de radioactivitate descoperite în Europa Particule cu un nivel redus de iod radioactiv 131 au fost descoperite în Cehia şi în alte părţi ale Europei, însă acestea nu presupun un risc la adresa sănătăţii, a anunţat vineri Agenţia Internaţională a Energiei Atomice/AIEA/, relatează Reuters.
IODUL RADIOACTIV LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI TIROIDIAN ,,Terapia cu iod radioactiv’’ cunoscuta si sub denumirea de ,, tratament atomic’’ este metoda revolutionara pe care Liv Hospital din Istanbul o foloseste pentru a indeparta definitiv cancerul tiroidian!