Cele mai citite
 


Protezele, produsele dietetice şi transportul sanitar obişnuit vor fi plătite parţial de pacienţii din Spania
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beneficiarii sistemului public de sănătate din Spania vor trebui să contribuie la plata protezelor, a produselor dietetice, precum şi la cea a transportului sanitar care nu este urgent, pentru prestaţii ambulatorii, arată marţi portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole, potrivit noilor prevederi cuprinse în decretul de lege privitor la sănătate.
Suma de care este nevoie pentru finanţarea acestor prestaţii din partea beneficiarilor sistemului de sănătate publică va fi stabilită în decurs de şase luni de la intrarea în vigoare a acestui decret de lege, adică până la 24 octombrie. Potrivit acestui decret de lege, procentajul din preţul acestor servicii, care va fi suportat de pacienţi, va fi stabilit potrivit aceloraşi norme care stabilesc preţul medicamentelor, luându-se în considerare preţul final al produselor.

Decretul de lege publicat marţi în Monitorul Oficial cuprinde şi măsurile referitoare la coplata farmaceutică, ce va fi aplicată de executivele regionale ale comunităţilor autonome spaniole înainte de 30 iunie 2012, şi ce cuprinde prevederi referitoare la contribuţia pensionarilor, persoanelor active pe piaţa muncii, precum şi şomerilor, la plata medicamentelor, cu un procentaj cuprins între 10% şi 60%, în funcţie de veniturile anuale.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coplata farmaceutică va fi aplicată în Spania înainte de 30 iunie Coplata farmaceutică, stabilită prin decretul de lege adoptat de guvernul de la Madrid, constituie o măsură ce va fi aplicată de executivele regionale ale comunităţilor autonome spaniole înainte de 30 iunie 2012, potrivit prevederilor publicaţie marţi în Monitorul oficial.
Spania: Intră în vigoare coplata farmaceutică în spitale, neaplicată însă de niciun executiv regional Măsura coplăţii farmaceutice în spitale pentru pacienţii neinternaţi, dar care suferă de boli grave sau cronice intră în vigoare marţi, 1 octombrie, însă aceasta nu va fi aplicată de niciunul dintre guvernele regionale ale celor 17 comunităţi autonome spaniole, care au competenţe extinse în sănătate...
Spania: Ministrul sănătăţii anunţă măsurile de coplată farmaceutică Pensionarii vor plăti 10% din preţul medicamentelor - între 8 şi 18 euro pe lună -, pacienţii activi pe piaţa muncii care au venituri de peste 22.000 de euro pe an vor cumpăra medicamente compensate în proporţie de 50%, iar şomerii fără venituri vor cumpăra pentru prima oară în istorie medicamente gratis...
În Spania, autorităţile din sănătate vor ca pensionarii să plătească 10% din preţul medicamentelor Ministerul spaniol al Sănătăţii pregăteşte măsuri potrivit cărora pensionarii ar urma să plătească 10% din preţul medicamentelor, cu excepţia celor care sunt bolnavi cronici. Potrivit unor surse din partidul de la guvernare, Partidul Popular, autorităţile spaniole mai au de gând să impună plata a 50%...
Ţara Bascilor:Gguvernul regional va aplica măsuri de coplată la medicamente, de la 1 iulie Guvernul regional basc a anunţat marţi că, începând de la 1 iulie, va aplica măsuri de coplată farmaceutică, respectând astfel decizia Curţii Constituţionale, care a suspendat decretul emis de autorităţile locale, cu care acestea urmăreau evitarea acestor măsuri decise şi impuse de guvernul central.
Europa îşi înăspreşte poziţia privind preţul medicamentelor Europa a adoptat o poziţie înăsprită privind preţul medicamentelor, în contextul în care îngrijorarea de lungă durată cu privire la creşterea costurilor asistenţei medicale se traduce printr-o acţiune agresivă, ca urmare a crizei financiare şi recentelor probleme ale euro, notează Financial Times.