Cele mai citite
 


Peste 200 de medici au donat sânge
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti în domeniul sănătăţii, români şi străini, au donat sânge în cadrul unei campanii iniţiate de Tarus Media şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională 'prof. dr. C. T. Nicolau'.
Sângele donat va merge la pacienţi cronici din principalele spitale din Bucureşti.
Peste 200 de medici, farmacişti şi asistenţi medicali au participat la prima conferinţă internaţională care are loc în România, dedicată Managementului Bolilor Cronice, desfăşurată miercuri şi joi la Palatul Parlamentului, prilej cu care au donat şi sânge.
În cadrul conferinţei, s-au încheiat parteneriate strategice multiple, între instituţii româneşti şi organizaţii internaţionale precum HOPE, Federaţia Internaţională a Spitalelor.

Edwina Rogers, director executiv al unei organizaţii importante din Washington, a vorbit pentru prima dată în România despre un nou concept de asistenţă medicală primară - 'casa medicală centrată pe pacient', ea manifestându-şi interesul pentru implementarea unor centre pilot şi în România.

În conformitate cu principalele organizaţii internaţionale din domeniul sănătăţii (OMS, UE, etc), se caută soluţii la nivel european pentru a rezolva probleme majore ale acestui secol şi anume preponderenţa bolilor cronice, care necesită restructurarea sistemului de sănătate şi utilizarea unor noi modele de îngrijire a bolnavilor cronici.

Aceste modele duc la creşterea rolului pacientului ('pacientul expert') şi a comunităţilor locale în care trăiesc pacienţii şi care va determina o scădere a numărului de internări, de urgenţe la camerele de gardă şi la o scădere a costurilor, dar o creştere a calităţii îngrijirilor.

Problemele acestea au fost discutate în cadrul Primului Forum Naţional al Medicilor şi Pacienţilor la care au participat numeroase asociaţii de bolnavi, dar şi directori de spitale, medici specialişti. Cooperarea între pacienţi şi corpul medical este cerută şi de sistemele moderne de îngrijire a bolnavilor care presupun o informare amplă şi eficientă atât a pacienţilor, dar şi a populaţiei, în scopul prevenirii bolilor.
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus ca trebuie luate măsuri pentru a compensa deficitul prognozat pentru anul viitor de reducere a bugetului alocat bolnavilor cronici cu 15%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.