Cele mai citite
 


Teleorman: Aproximativ 115.000 de persoane sunt arondate centrelor medicale de permanenţă
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 115.000 de persoane din 64 de localităţi rurale sunt arondate celor zece centre medicale de permanenţă care funcţionează în judeţul Teleorman.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, a declarat marţi pentru AGERPRES că în a doua parte a anului trecut au fost înfiinţate centre de permanenţă la Cervenia, Olteni, Gălăteni, Plopii Slăviteşti, Vânători, Crângu, Scurtu Mare, Licuriciu şi Mârzăneşti, doar la Dobroteşti o astfel de unitate funcţionând din 2003.
De asemenea, există un centru medical de permanenţă mobil în comuna Suhaia, prin care în câteva luni s-au efectuat aproape 220 de consultaţii la domiciliu. În 70 de cazuri a fost necesar transportul pacienţilor la spitale din Alexandria sau Bucureşti.
La centrele de permanenţă din judeţul Teleorman îşi desfăşoară activitatea sub formă de gărzi 56 de medici de familie, pentru aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare a acestor unităţi cheltuindu-se suma totală de 42.000 de lei din programul de urgenţă prespitalicească.
"Centrele de permanenţă s-au dovedit foarte utile în rezolvarea la nivel local a urgenţelor minore, în asigurarea continuităţii asistenţei medicale în zona rurală şi în acordarea de îngrijiri unor persoane neasigurate", a afirmat şeful DSP Teleorman.
Potrivit sursei citate, în perioada care a trecut de la înfiinţarea acestor centre şi până în luna februarie 2012 au beneficiat aici de servicii medicale de urgenţă aproximativ 6.800 de pacienţi, din care circa 1.000 au fost persoane neasigurate. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Teleorman: Centre speciale pentru vaccinarea BCG Două centre speciale de vaccinare BCG s-au deschis miercuri în Teleorman, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi Spitalul Orăşenesc Videle.
Teleorman: Bolnavii care necesită dializă - internaţi preventiv la Alexandria Peste 30 de bolnavi din mai multe localităţi din Teleorman, care necesită dializă, au fost transportaţi la Centrul Nefrolmed din municipiul Alexandria, ca urmare a măsurilor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman în urma avertizărilor meteorologice de cod galben.