Cele mai citite
 


Tulcea: Sprijin pentru Chilia Veche din partea Crucii Roşii Române
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala tulceană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) va acorda, marţi, în comuna Chilia Veche, localitate din Delta Dunării, 66 de pachete cu alimente şi materiale igienico-sanitare, în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional.
Potrivit unui comunicat de presă, SNCRR şi Fundaţia Carrefour şi Carrefour România implementează proiectul 'Banca de alimente pentru încă 18 judeţe', care are drept obiectiv ajutorarea cu alimente de bază a familiilor şi a persoanelor nevoiaşe din judeţele în care nu există încă Banca de Alimente.
'Tulcea se numără printre judeţele în care nu există magazine partenere ale Băncii de Alimente, gen Carrefour, MegaImage, Real, Metro etc., motiv pentru care începând din această lună 877 de familii sărace din municipiu, precum şi din localităţile Chilia Veche, Beştepe, Grindu, Isaccea, Luncaviţa, Mahmudia, Niculiţel, Nufăru şi Văcăreni vor primi pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet va conţine conserve din carne, conserve de pate, orez, zahăr, ulei, făină, mălai, fasole uscată, bulion, paste făinoase şi biscuiţi', se arată în comunicatul de presă semnat de directoarea filialei tulcene a Crucii Roşii Române, Simona Covaliov.
Pe lângă pachetele care vor fi distribuite marţi unui număr de 66 de familii din comuna Chilia Veche, filiala tulceană a SNCRR va acorda ajutoare suplimentare constând în cizme de cauciuc, materiale igienico-sanitare şi alimente.
'Am profitat de această ocazie, iar persoanelor din comuna Chilia Veche le vom oferi, pe lângă alimentele acordate la nivel naţional, şi pachete suplimentare cu cizme de cauciuc, materiale igienico-sanitare şi alimente', a declarat pentru AGERPRES directoarea Simona Covaliov.
Valoarea totală a ajutoarelor distribuite în localităţile tulcene de către SNCRR în baza programului 'Banca de alimente pentru încă 18 judeţe' este de 37.408 lei. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.
Fundaţia Vodafone România a donat 5.000 de euro, ca răspuns la apelul lansat de Crucea Roşie Fundaţia Vodafone România a donat 5.000 de euro pentru Banca de Alimente, ca răspuns la apelul lansat de Crucea Roşie pentru ajutorarea victimelor izolate din cauza căderilor masive de zăpadă, informează organizaţia printr-un comunicat de presă.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".