Cele mai citite
 


Vaslui: Bebeluş de o lună şi jumătate, decedat din cauza intoxicaţiei cu nitriţi
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă în vârstă de o lună şi jumătate din comuna vasluiană Rebricea a murit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă, în urma intoxicaţiei cu nitriţi.
'La spital au ajuns două fetiţe gemene cărora mama le-a preparat laptele şi ceaiul cu apă de la o fântână din sat. Una dintre fete a decedat după ce i s-au aplicat manevre de resuscitare aproximativ o oră. Facem eforturi pentru stabilizarea celui de-al doilea bebeluş', a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul pediatru Valeriu Lupu de la SJU Vaslui.
Problema surselor de apă cu nitriţi şi nitraţi în cantitate peste media admisă este una foarte gravă la nivelul judeţului Vaslui.
Din cele 50 de surse de apă provenite din surse publice analizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui în primele luni ale acestui an, 29 de probe nu s-au încadrat în parametrii normali, cele mai multe probe necorespunzătoare fiind din mediul rural.
La nivelul judeţului Vaslui, cea mai gravă situaţie se întâlneşte în zona Huşi - Albiţa, unde din cauza pânzei freatice de suprafaţă concentraţia de nitraţi şi nitriţi este foarte ridicată.
Consumul apei cu o concentraţie peste limita admisă de nitraţi şi nitriţi poate provoca afecţiuni digestive grave şi este foarte periculoasă mai ales pentru copiii mici şi femeile gravide.AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bebeluş de o lună, intoxicat cu nitriţi Un bebeluş în vârstă de doar o lună din localitatea vasluiană Creţeşti, a ajuns în stare critică la spital, medicii suspectând o intoxicaţie cu nitriţi, de la apa pe care mama o folosea la prepararea hranei micuţului.
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.
Vaslui: Bebeluş în stare gravă după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială Un bebeluş de 9 luni din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost transportat în stare gravă la spital vineri după-amiază după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială.
Vaslui: Bebeluş de opt luni, decedat la Urgenţe la Spitalul Municipal Huşi Un bebeluş în vârstă de 8 luni din comuna vasluiană Vetrişoaia a murit vineri la Spitalul Municipal Huşi, la Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde a fost consultat de medicul de gardă, potrivit managerului unităţii sanitare, dr. Lucia Rotaru.
Vaslui: Direcţia de Sănătate Publică avertizează asupra riscului prezentat de consumul de apă neconformă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avertizat joi populaţia cu privire la riscurile consumului de apă neavizată din punct de vedere sanitar, după ce un bebeluş în vârstă de o lună a ajuns în stare gravă la spital, în urma consumului de apă cu nitriţi.
Vaslui: Bebeluş mort din cauza intoxicaţiei cu nitriţi Un bebeluş în vârstă de o lună din localitatea Vetrişoaia, judeţul Vaslui, a decedat luni dimineaţă, iar fratele său geamăn a ajuns la spital.