Cele mai citite
 


Petru Movilă: Cabinetele medicale - 'pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!'
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PD-L Petru Movilă îl acuză pe primarul Gheorghe Nichita că a făcut tot posibilul pentru a amâna aplicarea legislaţiei în vigoare care vizează vânzarea spaţiilor cu destinaţie medicală şi activităţi conexe.
Deputatul PD-L Petru Movilă susţine că în doi ani primarul Gheorghe Nichita (care este şi preşedintele PSD Iaşi - n.r.) nu a reuşit să încheie 203 contracte de vânzare-cumpărare, adică atâtea spaţii cu destinaţie medicală câte sunt în Iaşi.

Cu toate acestea, în prezent, 60 de medici au reuşit să încheie contractele, în timp ce alţi 80 se află în posesia doar a proceselor verbale de vânzare-cumpărare, dar au achitat la rândul lor suma de bani pentru cumpărarea spaţiilor.

'Aceştia din urmă trebuie doar să mai semneze contractele în formă autentificată. Surpriza a venit atunci când primăria a anunţat anularea proceselor verbale pe motiv de neconstituţionalitate a OUG 110/2005. Scandalul de abia acum a început. Curtea Constituţională s-a exprimat în acest sens la sfârşitul anului 2007. Deci, aproape doi ani, primăria a tergiversat cu bună ştiinţă aplicarea prevederilor unui act normativ în vigoare, adică OUG 110/2005', a declarat Movilă în cadrul unei conferinţe de presă.

Politicianul susţine că tergiversările primarului au avut drept scop supraevaluarea spaţiilor cu destinaţie medicală. Astfel, susţine Movilă, după apariţia noului act normativ, adică OUG 68/2008, evaluare care nu putea avea un preţ de pornire al licitaţiei decât cu mult mai mare decât cel din 2005, 2006 sau 2007, în 2009 s-a ajuns să fie vândute spaţii cu preţul de pornire de la 1.325 euro/metrul pătrat. Şi asta în condiţiile în care preţul pe un metru pătrat pentru construcţii noi era cuprins, anul trecut nu anul acesta, între 1.200 şi 1.500 de euro.

Pentru a remedia situaţia, Petru Movilă va supune atenţiei consilierilor PD-L o propunere de hotărâre de Consiliu Local prin care primăria să vândă spaţiile cu destinaţie medicală celor cu care a încheiat procese verbale până la data declarării neconstituţionale a OUG110/2005, la preţul stabilit de acel act normativ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi:Deputatul Petru Movilă (PDL) atrage atenţia asupra situaţiei critice de la Spitalul Socola Deputatul PDL Petru Movilă atrage atenţia că încă de la începutul lunii aprilie a transmis către Ministerul Sănătăţii şi către Guvernul României un memoriu în care prezenta situaţia critică în care se afla Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă atrage atenţia asupra problemelor de la Spitalul Socola Deputatul PDL Petru Movilă a transmis către primul ministru, ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS un memoriu în care a evidenţiat problemele grave cu care se confruntă Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola, precum şi soluţiile legale în vederea rezolvării acestei situaţii critice.
Petru Movilă vrea ca Ministerul Muncii să plătească evaluarea în vederea încadrării în gradele de handicap Iaşi, 2 nov /Agerpres/ - Deputatul PDL Petru Movilă va depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o propunere de completare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, care vizează ca Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să suporte cheltuielile pentru evaluarea adulţilor în vederea încadrării...
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Iaşi: Petru Movilă (PDL) critică decizia tăierii fondurilor pentru spitalele private Deputatul PDL Petru Movilă îl critică pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, pentru decizia de a tăia fondurile pentru spitalele private.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă, mulţumit că rezidenţii vor primi burse în locul salariilor Deputatul PDL Petru Movilă se declară mulţumit de faptul că plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în cursul acestei săptămâni, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011, care prevede trecerea rezidenţiatului la Ministerul Educaţiei şi transformarea salariilor...