Cele mai citite
 


Berea, preferată de 58% dintre români; oltenii conduc detaşat în clasamentul pe regiuni (studiu)
miercuri, 25 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 apr /Agerpres/- Berea rămâne băutura preferată a românilor, în condiţiile în care 58% dintre persoanele cu vârsta de peste 18 ani care consumă băuturi alcoolice aleg acest produs atunci când se întâlnesc cu prietenii, iar aproape jumătate dintre aceştia obişnuiesc să bea bere în timpul mesei, relevă un studiu efectuat la solicitarea Asociaţiei Berarii României (ABR) de către compania de cercetare de piaţă Gfk România.
Potrivit studiului, oltenii conduc detaşat într-un clasament pe regiuni, aceştia alegând berea în proporţie de peste 78%. Locuitorii Munteniei deţin poziţia a doua, cu un procent de 60,34%, fiind urmaţi de bucureşteni, care deţin un procent de 58% şi de locuitorii Dobrogei cu 56,5%.
În ceea ce priveşte prezenţa berii în timpul meselor, aproape 50% din românii cu vârsta de peste 18 ani, consumatori de băuturi alcoolice, obişnuiesc să bea bere în timp ce iau masa.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.050 persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta peste 18 ani, iar perioada în care s-a derulat studiul a fost septembrie - octombrie 2011.
Potrivit Asociaţiei Berarii României, berea este una dintre cele mai vechi şi mai populare băuturi produsă din ingrediente naturale şi care datorită gustului plăcut şi efectului său răcoritor face parte din dieta zilnică a multor români. De asemenea, producătorii de bere afirmă că berea nu îngraşă, ţinând cont că berea cu alcool are în jur de 43 kcal la 100 ml, mai puţin decât alte băuturi alcoolice, iar cea fără alcool are doar 17 kcal la 100 ml. Nu în ultimul rând berea este şi o sursă naturală de antioxidanţi, siliciu şi fibre, consumată în cantităţi responsabile berea are şi rolul de a preveni apariţia osteoporezei şi a pietrelor la rinichi, de a creşte nivelul colesterolului bun (HDL), de a asigura o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare şi de a rehidrata organismul după efort fizic.
Asociaţia Berarii României a fost înfiinţată în anul 2004, cinci dintre cele mai mari companii care activează pe piaţa din România fiind în prezent membre ale Asociaţiei, respectiv Bergenbier, Heineken România, Romaqua Group, Ursus Breweries şi United Romanian Breweries. Acestea furnizează, împreună, peste 90% din cantitatea de bere consumată în România. Din 2011, în asociaţie au intrat şi cei mai importanţi producători la nivel naţional de hamei şi malţ şi anume Asociaţia Producătorilor de Hamei şi Soufflet Malt Romania. Din 2012, în rândul membrilor ABR se numără şi microberăria Clinica de Bere, cu sediul în Timişoara.
ABR este din ianuarie 2008 membră a Asociaţiei Berarii Europei, organizaţie fondată în 1958, la Bruxelles. Aceasta are în prezent 27 de membri şi reprezintă interesele a aproximativ 4.000 de producători din industria berii din Europa. De asemenea, Asociaţia Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a 2 milioane de oameni care datorează locurile de muncă producţiei şi vânzării berii.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
Berea, una dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice Proprietăţile benefice ale berii pentru sănătate, atunci când este consumată în cantităţi moderate, nu sunt suficient de bine înţelese, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost preluate de cotidianul britanic Daily Mail.
Berea fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanţilor din laptele matern (studiu) Berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanţi din laptele matern, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Valencia şi Spitalul Universitar Dr. Peset.
Berea fără alcool măreşte cu 30% capacitatea antioxidantă a laptelui matern Berea fără alcool poate avea un efect benefic asupra mamei şi a sugarului deoarece măreşte cu 30% capacitatea antioxidantă a laptelui matern, potrivit unui studiu realizat de Spitalul Doctor Peset din Valencia şi Universitatea din acest oraş din estul Spaniei, preluat joi de agenţia spaniolă de presă...
Berea hidratează în aceeaşi măsură ca apa /studiu/ Berea, consumată în cantitate moderată după efectuarea unor exerciţii fizice, este la fel de eficientă ca apa pentru rehidratare şi refacere, potrivit unui studiu prezentat marţi la Bruxelles, cu prilejul celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea şi sănătătea, la care au participat specialişti...
Consumul moderat de bere poate fi compatibil cu un stil de viaţă echilibrat (studiu) Bruxelles, 30 sep - Trimisul special al AGERPRES, Roberto Stan, transmite: Polifenolii prezenţi în bere pot să reducă riscul bolilor cardiovasculare şi al altor boli cronice prin proprietăţile antioxidante şi efectele lor benefice asupra presiunii sângelui, lipidelor, rezistenţei la insulină şi bio-markerilor...