Cele mai citite
 


Constanţa: Burse acordate tinerilor cercetători pentru proiecte despre efectele consumului moderat de bere
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie (CSBSN) au anunţat, miercuri, la Constanţa, oportunitatea accesării a două burse de 18.000 de euro fiecare, pentru finanţarea proiectelor de cercetare cu privire la efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman.
Preşedintele CSBSN, dr. Corina Zugravu a declarat, într-o conferinţă de presă, că programul derulat are la bază dorinţa membrilor fondatori ai centrului de a oferi baza materială atât tinerilor cercetători care nu dispun de fondurile necesare pentru a pune în practică ideile pe care le au, dar şi mediilor academice care întâmpină aceeaşi problemă.
''Berea are nişte valenţe pozitive şi sper să obţinem nişte rezultate noi, româneşti. (...) Înfiinţarea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o iniţiativă care vine pe de o parte în întâmpinarea nevoii de informare a comunităţii medicale şi publicului larg din România, iar pe de altă parte în întâmpinarea nevoii de resurse de finanţare în domeniul cercetării de la noi din ţară, prin acordarea de burse'', a afirmat dr. Corina Zugravu.
Conform acesteia, în perioada 30 martie - 31 mai se desfăşoară concursul de proiecte, urmând a fi desemnaţi beneficiarii burselor. Criteriile de eligibilitate şi toate detaliile necesare pot fi găsite pe site-ul CSBSN.
Bursele se adresează studenţilor aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică sau masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiţie fiind ca aceştia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România. Referitor la studenţii de la Medicină, pot aplica doar cei aflaţi cel puţin în anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.
Bugetul total de 36.000 de euro destinat burselor este pus la dispoziţie de CSBSN cu sprijinul Asociaţiei ''Berarii României''.
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific rezultat al demersului celor trei membri fondatori, dr. Corina Zugravu - lector universitar în cadrul UMF ''Dr. Carol Davila'', dr. Alin Popescu - medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie şi dr. Mihaela Begea - doctor în ştiinţe inginereşti. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A, AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: UMF va deschide primul Centru de cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională din România Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca va deschide primul Centru de Cercetare în medicină Avansată şi medicină Translaţională din ţară.
Constanţa: Centru de cercetare în patologia malignă, realizat cu fonduri europene Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) a fost inaugurat marţi la Constanţa. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de lei şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Mureş: 36.000 de euro pentru finanţarea proiectelor de cercetare despre consumul moderat de bere asupra sănătăţii Conducerea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a doua ediţie a burselor de cercetare, în valoare de 36.000 de euro destinaţi finanţării proiectelor de cercetare...
Finanţare nerambusrabilă pentru două proiecte de cercetare de peste 3,7 milioane de euro, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat finanţări nerambursabile pentru două noi proiecte de cercetare în cadrul axei de finanţare pentru atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate, în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro.
Iaşi: În premieră naţională, studenţii de la UMF pot accesa credite de finanţare a studiilor cu plata la angajare Studenţii Universităţii de Medicină 'Gr. T. Popa' din Iaşi vor putea accesa linii de creditare cu rambursare după terminarea studiilor.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...