Cele mai citite
 


Costul diagnosticării şi tratamentului de cancer va creşte cu peste 60% în următorii 10 ani
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unui studiu realizat de MediHelp International şi cercetătorii de la BUPA costul diagnosticului şi tratamentului de cancer în Marea Britanie va creşte cu aproximativ două treimi (62%) în următorii 10 ani se arată într-un comunicat de presă al MediHelp International.
În raportul intitulat 'Diagnosticarea şi tratamentul cancerului: O estimare pentru anul 2021' ('Cancer Diagnosis and Treatment: A 2021 Projection') cercetătorii BUPA estimează creşterea costurilor diagnosticării şi tratamentului cancerului de la 9.4 miliarde de lire în 2010, la 15.3 miliarde de lire până în 2021, adică o creştere de 5.9 miliarde de lire sterline.
Acest lucru înseamnă că în timp ce în 2010, costul mediu de tratament al unei persoane diagnosticate cu cancer era de aproximativ 30.000 de lire sterline, până în 2021, suma va creşte la aproximativ 40.000 de lire sterline. Mai mult decât atât, raportul ilustrează faptul că preţul tehnologiilor şi al tratamentelor va continua de asemenea să crească semnificativ în următorii 10 ani.
Profesorul Karol Sikora, Oncolog la Spitalului Hammersmith şi Director Medical al Cancer Partners UK a declarat: 'Acest raport arată că preţul unor servicii medicale optime în acest domeniu, în Marea Britanie, va creşte cu până la 62% în următorii 10 ani; în mod ironic, motivul care stă în spatele creşterii dramatice a costurilor este unul fericit. Cancerul este o boală predominantă la persoanele vârstnice şi datorită progreselor în domeniul medicinei, multe persoane au şansa să ducă o viaţă sănătoasă chiar şi după pensionare''.
Acest trend va continua, astfel încât incidenţa cancerului va creşte în mod inevitabil. Din fericire, dacă această boală loveşte, acum avem la îndemână tehnologii îndeajuns de avansate pentru a transforma în mod gradual cancerul într-o boală cronică şi controlabilă, la fel ca şi diabetul. Cu toate acestea, avansarea tehnologică este însoţită de un preţ ridicat.'
La rândul său Zahal Levy, preşedinte al MediHelp Internaţional a declarat: 'Oricât de pesimiste ar fi aceste rezultate, aceasta este realitatea lumii în care trăim. Poate că putem găsi însă un oarecare confort în faptul că asigurarea de sănătate poate fi câteodată de mare ajutor în încercarea de a ne proteja pe noi şi familiile noastre de riscurile cancerului. Prin intermediul MediHelp International şi BUPA, oamenii pot avea acces la cea mai buna îngrijire medicală, în ţara natală sau oriunde altundeva în lume. Planurile noastre de asigurare privată de sănătate oferă modalităţi diferite de a preveni în mod eficient riscurile de îmbolnăvire de cancer sau alte boli: în primă fază, pot reduce riscul de îmbolnăvire prin vizitele constante la medic, putându-se astfel detecta probabilitatea unei boli încă din fază incipientă, iar mai târziu, pacienţii au la dispoziţie modalităţi diverse de tratament în peste 7.500 de spitale şi clinici din toată lumea. Îngrijirea medicală preventivă şi detectarea din timp sunt prinicipiile de bază ale sistemului nostru de asigurări private de sănătate'.
În calitatea sa de cel mai important broker de asigurări de sănătate private din Europa Centrală şi de Est, MediHelp International sugerează că soluţiile găsite de cercetătorii BUPA ar putea servi drept modalitate de a face faţă acestor provocări şi pe piaţa din România şi Europa de Est:
Este vorba de găsirea de noi modalităţi de acoperire a costurilor şi a tratamentului de cancer, prin:asigurarea unui plan naţional îmbunătăţit pentru creştera disonibilităţii noilor medicamente şi tehnologii, găsirea de noi modalităţi de a aduce pe piaţa locală medicamente pentru tratarea cancerului.
Alte modalităţi mai vizează creşterea numărului de opţiuni de tratament pentru bolnavii de cancer, prin:facilitarea transferului pacienţilor între unităţile de sănătate publice şi cele private, facilitarea accesului la servicii medicale internaţionale prin intermediul poliţelor de asigurare privată, oferirea de facilităţi fiscale pentru pacienţii care au o poliţă de asigurare privată.
Modificarea modului în care sunt trataţi pacienţii bolnavi de cancer şi suprvieţuitorii, prin: oferirea de îngrijiri medicale a bolnavilor la domiciliu, facilitarea participării pacienţilor şi susţinătorilor lor la grupuri de ajutorsunt alte soluţii.
/AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
România, locul 10 în Europa la numărul de bolnavi de cancer (OMS) România se află pe locul zece în Europa în ceea ce priveşte bolnavii de cancer, în ţara noastră fiind înregistrate în 2012 78.760 de noi cazuri de cancer, arată un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, preluat de MediHelp International.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Îngrijirea paliativă prin medicul de familie- o soluție testată de HOSPICE Casa Speranței, cu sprijin elvețian, poate duce la degrevarea îngrijirii spitalicești și o calitate mai bună a vieții pentru bolnavii cu cancer din România La finalul unui proiect-pilot cu finanțare din partea Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o durata de trei ani de zile, în care au fost instruiți 168 de medici, dintre care 26 au acordat îngrijiri paliative de bază unui număr de 125 de bolnavi cu cancer din patru județe, HOSPICE...
Studiu: 70% dintre români nu cunosc metodele de diagnosticare a cancerului intestinului gros Aproape 70% dintre români nu cunosc investigaţiile medicale sau analizele care permit diagnosticarea cancerului de intestin gros, relevă un studiu realizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, împreună cu IMAS.