Cele mai citite
 


Efthymios Papataxiarchis (ARPIM): România are nevoie de o predictibilitate a taxelor şi impozitelor
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România are nevoie la ora actuală, pentru a încuraja dezvoltarea mediului de afaceri, de o predictibilitate a nivelului taxelor şi impozitelor, astfel încât actorii economici să nu mai aibă parte pe parcurs de surprize neplăcute în ceea ce priveşte volumul dărilor către stat, a declarat, miercuri, cu ocazia Forumului Business Innovator, Efthymios Papataxiarchis, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
'Firmele care nu înţeleg că lucrurile de pe piaţă se schimbă sunt terminate din punct de vedere economic. În acest context, inovaţia trebuie văzută ca o regândire a tipului de afacere. Oricum, sectorul specializat în crearea de noi medicamente investeşte mai mult decât orice alt sector al economiei în inovaţie', a afirmat Efthymios Papataxiarchis.
Potrivit acestuia, mortalitatea înregistrată în ultimii 30 de ani în Marea Britanie, în rândul copiilor a scăzut de la 14 la 4 la %, cifră raportată la 1.000 de persoane.
'În ultima perioadă s-a înregistrat un progres în ceea ce priveşte creşterea calităţii vieţii la nivel internaţional. Cu toate acestea, există un decalaj vizibil în ceea ce priveşte speranţa de viaţă a Greciei, spre exemplu, care este cu 13 mai mică decât speranţa de viaţă a locuitorilor Japoniei. Tocmai de aceea este nevoie ca medicamentele nou create să pătrundă cât mai rapid pe pieţele naţionale de profil', a adăugat vicepreşedintele ARPIM.
Papataxiarchis a precizat că la ora actuală există state care au acces la medicamente noi în termen de 60-80 de zile de la producerea lor, altele care au acces în circa 400 de zile, cum este cazul Spaniei şi al Portugaliei, dar şi alte state unde medicamentele ajung abia după 1.000 de zile sau mai mult. AGERPRES (AS - Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: Românii trăiesc cu 5 ani mai puţin decât ceilalţi europeni România se află la finalul clasamentului european privind speranţa de viaţă, românii trăind în prezent cu 5 ani mai puţin decât ceilalţi europeni, dar cu 13 ani mai mult decât în anii '70, potrivit ultimului raport OECD Health Data.
Speranţa de viaţă în România, mai mică cu 8,1 ani la bărbaţi şi cu 6 ani la femei, faţă de UE-15 (studiu) Speranţa de viaţă a românilor este mai mică decât cea a cetăţenilor ţărilor care erau membre UE înainte de 2004 (UE-15), cu 8,1 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6 ani în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
ARPIM: Un număr de 43 de medicamente noi au fost aprobate în anul 2012 în SUA Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente susţine că anul 2012 a cunoscut un record mondial odată cu aprobarea celui mai mare număr de medicamente noi din ultimii 15 ani.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.
ARPIM: România - pe ultimele locuri în Europa la compensarea medicamentelor de către stat România se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte sprijinul pe care statul îl acordă pacienţilor care au nevoie de medicamente, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).