Cele mai citite
 


Emacu: Dezangajarea programului privind capacitatea administrativă, evitată dacă se respectă angajamentele
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dezangajarea Programului Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) va fi evitată numai în condiţiile în care beneficiarii din administraţia publică centrală îşi vor respecta angajamentele, a afirmat, miercuri, secretarul de stat pentru comunităţile locale, Gheorghe Emacu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor beneficiare.
Conform unui comunicat al MAI, Gheorghe Emacu a subliniat faptul că valoarea care trebuie solicitată la rambursare în 2012 de către cei nouă beneficiari este în valoare de 25,3 milioane euro. El a menţionat că, pentru primele patru luni ale anului, situaţia este îngrijorătoare, întrucât sumele solicitate sunt în valoare de doar 1,5 de milioane euro.
Beneficiarii au asigurat conducerea MAI că îşi vor respecta angajamentele asumate urmând ca, până la finalul anului în curs, să solicite Autorităţii de Management rambursări în valoare de încă 23 de milioane euro.
În cadrul întrevederii, organizată la iniţiativa ministrului Administraţiei şi Internelor, s-a analizat stadiul implementării unui număr de 28 de proiecte în valoare totală de 44,3 de milioane euro, finanţate prin PODCA, având drept beneficiari Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Casa Naţională de Pensii Publice, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Sănătăţii.
La întâlnire au mai participat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, secretarul general al Ministerului Educaţiei, Corvin Nedelcu, secretarul de stat al Ministerului Finanţelor Publice, Dragoş Doroş, consilierul ministrului Muncii, Liliana Anghel şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Domnica Pârcălabu. AGERPRES (AS - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii cere DSP-urilor mai multă responsabilitate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a cerut luni direcţiilor de sănătate publică mai multă responsabilitate şi seriozitate în desfăşurarea activităţii.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat Raed Arafat sunt în drum spre Braşov Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat sunt în drum spre Braşov unde, joi seara, a avut loc o explozie la o fabrică de pâine, a confirmat, pentru AGERPRES, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
UPDATE Guvern: Ministrul Sănătăţii a retras din dezbatere, la cererea premierului, proiectul legii Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Executivul.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman, în municipiul Alexandria (sud).
Marius-Ionuţ Ungureanu, numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii Marius-Ionuţ Ungureanu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.