Cele mai citite
 


Un retrovirus ar putea fi cauza sindromului de oboseală cronică
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul
 

Un retrovirus ar putea fi cauza sindromului de oboseală cronică, potrivit lucrărilor unui grup de cercetători americani publicate joi, care deschid calea unor tratamente pentru această boală care afectează milioane de persoane, adesea tinere, relatează AFP.

'Avem acum o dovadă că un retrovirus numit XMRV este prezent frecvent în sângele pacienţilor care suferă de acest sindrom', a explicat Dr Judy Mikovits, directoare de cercetare la Whittemore Peterson Institute (Nevada, vest), principal autor al acestui studiu.

'Această descoperire ar putea fi un progres major în dezvoltarea de tratamente pentru milioane de bolnavi', a adăugat ea.

Cercetătorii avertizează însă că descoperirea acestei relaţii între retrovirus şi sindromul de oboseală cronică nu dovedeşte că acest patogen este cauza.

În acest studiu, retrovirusul XMRV a fost detectat în sângele a 68 de pacienţi din 101, circa 67%, în condiţiile în care nu a fost prezent decât la opt persoane sănătoase din cele 218 testate, ceea ce nu reprezintă decât 3,7%, au precizat autorii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindromul oboselii cronice s-ar datora bacteriilor intestinale (studiu) Sindromul oboselii cronice nu ar avea o cauză fiziologică, ci una biologică - arată un nou studiu realizat de cercetători americani. Această descoperire ar putea facilita diagnosticarea şi tratarea lui, scrie metronews.fr.
S-a dovedit eficienţa terapiei comportamentale în cazul oboselii cronice Un studiu britanic, cel mai important realizat până acum pe această temă, arată eficienţa terapiei comportamentale şi a activităţii fizice asupra sindromului de oboseală cronică (SOC). Acest studiu contrazice afirmaţiile unor asociaţii de pacienţi, care afirmă că aceste tratamente sunt periculoase, susţinând...
Oboseala cronică este o maladie biologică şi nu psihologică (studiu) Oboseala cronică este o maladie biologică şi nu psihologică cum s-a crezut până acum, putând fi identificată prin markeri ai sângelui, conform unui studiu publicat în revista Science Advances care dă speranţe pentru crearea unui tratament mai bun, informează AFP.
70 % dintre tinerii oncologi din Europa suferă de oboseală cronică Majoritatea tinerilor şi proaspeţilor oncologi europeni dau semne că suferă de afecţiunea "burnout" cunoscută şi ca "sindromul arderii complete", "suprasolicitarea profesională" sau "oboseala cronică", constând în epuizare fizică, emoţională şi mentală cauzată de expunerea excesivă şi prelungită la situaţii...
Oboseala cronica, o problema? Stresul cotidian, factorii poluanti fizici si chimici din atmosfera, programul tot mai incarcat de la serviciu prin ore suplimentare sau necesitatea de a lucra la mai multe joburi, poluarea alimentara prin consumul de alimente tot mai bogate in E-uri si orele neregulate la care servim mesele...
Oboseala cronica Oboseala poate fi un raspuns perfect normal al organismului la suprasolicitarea fizica, la stresul emotional sau la lipsa de somn. Pe de alta parte, ea poate constitui si semnul nespecific al unei afectiuni fizice sau psihice .