Cele mai citite
 


Epidemie de febră dengue la Rio de Janeiro
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brasilia, 26 apr /Agerpres/- O epidemie fără precedent de febră dengue a fost declarată marţi în oraşul brazilian Rio de Janeiro, unde peste 50.000 de cazuri au fost înregistrate în acest an, dintre care 500 în ultima săptămână, transmite AFP.
Ministrul brazilian al sănătăţii, Alexandre Padilla, a avertizat în luna februarie că Rio ar putea fi ameninţat în acest an 'de cea mai gravă epidemie de febră dengue din istoria sa'. Pe ansamblul statului Rio de Janeiro au fost confirmate în acest an 64.423 de cazuri, 13 persoane pierzându-şi viaţa până în prezent.

Virusul febrei dengue este transmis prin înţepăturile de ţânţari. Simptomele constau în febră puternică, dureri de cap, mâncărimi şi dureri articulare. Într-un stadiu avansat, această boală tropicală poate provoca hemoragii, devenind mortală.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că în fiecare an la nivel mondial între 50 şi 100 de milioane de persoane sunt atinse de febra dengue.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Atenţionare de călătorie Paraguay: epidemie de febră dengue Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Paraguay că, în ultima perioadă, această ţară este afectată de o epidemie de febră dengue fără precedent, informează MAE într-un Comunicat transmis Agerpres.
Nouă epidemie de febră dengue în Brazilia Brazilia înregistrează o nouă epidemie de febră dengue, maladie virală transmisă prin muşcătura unui ţânţar, numărul deceselor consemnate în primele trei luni din 2013 depăşindu-l deja pe cel din întreg anul 2012, transmite AFP, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Brasilia.
Pakistanul confruntat cu o epidemie de febră dengue de o amploare fără precedent Pakistanul se confruntă cu o epidemie de febră dengue de o amploare fără precedent, care a luat viaţa a 126 de persoane în mai puţin de o lună şi a afectat în total circa 12.000 de persoane, în principal în estul ţării, au informat joi autorităţile locale, relatează AFP.
Brazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de oraşe Brazilia a emis o avertizare de febră dengue pentru cel puţin 340 de oraşe de teama unui focar, au anunţat joi autorităţile guvernamentale, citate de agenţia Xinhua.
China/Guangzhou: Peste 400 de cazuri de febră dengue înregistrate de la sfârşitul lunii iunie Cel puţin 400 de persoane au fost infectate cu virusul febrei dengue la Guangzhou, capitala provinciei chineze Guangdong, de la sfârşitul lunii iunie, ceea ce înseamnă de cel puţin trei ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, fapt ce a făcut să crească îngrijorarea autorităţilor...
Prima serie de cazuri de febră dengue în Europa din anii 1920 Europa se confruntă cu prima serie de cazuri de febră dengue din anii 1920, cu peste 1.300 de persoane infectate cu un virus pe care l-au contractat în insulele Madeira, a indicat miercuri Uniunea Europeană.