Cele mai citite
 


Gorj: Zece hectare de spaţii verzi au fost stropite împotriva căpuşelor
joi, 26 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Târgu-Jiu a organizat, miercuri, o acţiune de dezinsecţie împotriva căpuşelor, în parcurile din municipiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.
Peste zece hectare de spaţii verzi au fost stropite cu soluţie. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au avut în vedere în special parcurile din municipiu.
"Am avut primele semnale de alarmă săptămâna trecută, când a început să se vorbească la nivel naţional. Este o acţiune de prevenţie. Se pune mare accent pe prevenţie, pentru că este mult mai uşor să prevenim decât să tratăm. Se face această acţiune în toate spaţiile publice verzi, e foarte importantă pentru că ne ajută să stopăm orice incidente ulterioare. Să sperăm că ţine vremea cu noi, pentru că noi încercăm de săptămâna trecută să o facem, pentru că această substanţă acţionează pe o iarbă perfect uscată'', a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.
La nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat, în acest an, două cazuri de pacienţi, care suferă de Boala Lyme, boală provocată de muşcătura căpuşei infectate.AGERPRES/(AS - Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Primăria Târgu-Jiu ia măsuri de precauţie împotriva virusului West Nile Reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu, prin intermediul serviciilor de specialitate subordonate, au demarat luni prima acţiune de dezinsecţie în urma apariţiei cazurilor de infectare cu virusul West Nile, transmis prin înţepăturile de ţânţar.
Gorj: A scăzut numărul persoanelor muşcate de căpuşe Numărul persoanelor care s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu după ce au suferit muşcături de căpuşe a scăzut cu aproximativ 100 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Tiberiu Tătaru.
Peste 8.500 de bolnavi cu borrelioză în România În România, peste 8.500 de persoane au borrelioză, dar numărul lor este mult mai mare, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, care a invocat studii internaţionale de specialitate.
Gorj: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, în scădere comparativ cu anul trecut Aproximativ zece persoane din judeţul Gorj se prezintă, lunar, la Unitatea de Primiri Urgenţe (SJU) a Spitalului Târgu-Jiu pentru a beneficia de tratament medicamentos în urma muşcăturilor de căpuşe, numărul fiind în scădere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat miercuri purtătorul...
Gorj: O femeie a fost muşcată de viperă în livada sa O femeie în vârstă de 57 de ani din comuna Padeş a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu după ce a fost muşcată de o viperă.
Galaţi: A fost confirmat primul caz de boală Lyme din judeţ în acest sezon Primul caz de boală Lyme în judeţul Galaţi din această vară, provocat de muşcătura de căpuşă, a fost confirmat clinic şi serologic, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.